21 Οκτ 2019

Ποδοσφαιρική… τρομοκρατία στην Τούμπα

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το χθεσινό 3-0 του ΠΑΟΚ, για τη φόρμα και τους
κορυφαίους του Δικεφάλου, αλλά και για το πώς οι πρωταθλητές είναι ακόμη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας…









Απέναντι στην σκληροτράχηλη Λαμία που άλλες ομάδες δυσκολεύτηκαν να κερδίσουν, ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός και τελείωσε το ματς από το πρώτο δεκάλεπτο!

Η κατοχή ήταν 65-35, οι τελικές 17-2, τα γεμίσματα, τα κόρνερ και όλα τα στατιστικά υπέρ του ΠΑΟΚ σε εντυπωσιακό βαθμό, το σκορ 3-0, συν δύο δοκάρια!

Σε αυτές τις περιπτώσεις «κλειστών αμυνών», το πρώτο γκολ είναι πολύ κομβικό. Το ήθελαν πάρα πολύ (από νωρίς) οι πρωταθλητές, που μπήκαν τόσο αποφασισμένοι, καταφέρνοντας τελικά να βάλουν τρία στο πρώτο δεκάλεπτο!!



Περίπου 23-24 χιλιάδες φίλαθλοι που πήραν θέση στις κερκίδες από νωρίς, είδαν όλα τα γκολ. Οι 1000-1500 που άργησαν λίγο, μάλλον δεν θα το ξανακάνουν.

Ο ΠΑΟΚ που δουλεύει σε πολύ μεγαλύτερες εντάσεις το τελευταίο διάστημα, βλέπει την ομάδα να αφομοιώνει πολύ καλύτερα την επιθετική φιλοσοφία του Αμπέλ Φερέιρα, που σιγά-σιγά αποδίδει καλύτερα και αμυντικά, αφού στα τελευταία ματς οι αντίπαλοι δεν έχουν και τις πολλές τελικές ή μεγάλες φάσεις.

Πολλά τα πρόσωπα και τα κέρδη του αγώνα για τον ΠΑΟΚ (Στοχ, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, ενώ έπαιξε μετά από καιρό και ο Εσίτι) αλλά ο κορυφαίος όλως ήταν και πάλι ο Μίσιτς. Εξαιρετικές όλες οι επαφές του με την μπάλα, καταπληκτικές οι εμπνεύσεις του, πολύτιμο και το πρώτο γκολ του. Από εκεί και πέρα η αγωνιστική άνοδος Λημνιού και Γιαννούλη επιβεβαιώνεται κάθε εβδομάδα και περισσότερο, ενώ ο Σφιντέρσκι που χρειάζεται δύο τελικές για να βάλει ένα γκολ, έχει φθάσει πλέον σε τέτοιο επίπεδο που… τα βάζει από παντού και με κάθε τρόπο.

Γενικώς ο ΠΑΟΚ αρχίζει να τρομοκρατεί τους αντιπάλους μέσα στο γήπεδο και σε αυτό το διάστημα υπάρχουν όλες οι προοπτικές για σπουδαία πράγματα.

* Η επιστροφή του Βιεϊρίνια είναι το πιο μεγάλο γεγονός. Και μόνο η παρουσία του θα δώσει τεράστια ώθηση σε όλη την ομάδα και στους συμπαίκτες του. Υπάρχει όμως θέμα για το που και πώς μέσα στο γήπεδο θα βοηθήσει περισσότερο τον ΠΑΟΚ όπως ΤΩΡΑ αυτός αγωνίζεται, με τις απαιτήσεις που ΤΩΡΑ υπάρχουν. Δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Θα το αναπτύξουμε τις επόμενες ημέρες…



* Δηλαδή τώρα που ο ΠΑΟΚ παίζει το καλύτερο ή πιο ωραίο-εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, τώρα που έχει και την καλύτερη επίθεση, αλλά είναι δεύτερος, πρέπει να πανηγυρίζει, όπως έκαναν άλλοι πέρυσι επειδή έτσι «έπρεπε» να λένε και να πιστεύουν; ΟΧΙ!

Είναι βέβαια ζήτημα γιατί ο ΠΑΟΚ είναι ακόμη δεύτερος…

Ο κύριος λόγος έχει να κάνει με την πεντακάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος στην πρώτη αγωνιστική και στον αγώνα Ολυμπιακός-Αστέρας. Τότε ο διαιτητής δεν είδε πέναλτι και μία… ανώτερη δύναμη απέκρυψε το ριπλέι. Να όμως που και προχθές διαιτητής και VAR αρνήθηκαν να δώσουν πέναλτι κατά του Ολυμπιακού στην πεντακάθαρη ανατροπή που υπέπεσε ο Σεμέδο.

Γιατί αρνούνται;

Γιατί δεν έχουν τη δύναμη! Γιατί φοβούνται! Γιατί είναι τρομοκρατημένοι. Γιατί δεν έχουν την προσωπικότητα. Γιατί είναι λίγοι να ανταπεξέλθουν στην υποχρέωση τους να αποδώσουν δικαιοσύνη. Υπάρχει και κάτι άλλο…

Όλοι το ξέρουν…

Και για να μην μπερδευόμαστε για το VAR που όσοι δεν το θέλουν για ευνόητους λόγους, βρίσκουν ευκαιρία να το απαξιώσουν… Το σύστημα ΔΕΝ φταίει σε τίποτα! Η χρήση του έχει πρόβλημα. Ο άνθρωπος είναι το θέμα. Αυτός που το χειρίζεται δηλαδή και όχι το VAR.

* Και κάτι… άσχετο. Είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Αυγενάκης που είναι ο πρώτος πολέμιος σε θέματα βίας, με την πρώτη υπόθεση που θα ασχοληθεί και θα πιέσει να εξιχνιαστεί πλήρως, είναι αυτή της επίθεσης στον Τζήλο. Είμαστε βέβαιοι ότι από εκεί θα ξεκινήσει την προσπάθεια καταπολέμησης της βίας. Οι εκτελεστές της δολοφονικής επίθεσης είναι ακόμη ελεύθεροι. Το ίδιο και οι ηθικοί αυτουργοί που τους έστειλαν εκεί με συγκεκριμένο σκοπό…


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη