Τι ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μπλοκάρει τις αλλαγές της ΝΔ στην παιδεία

10 Οκτ 2019

Χρησιμοποιεί «λυτούς και δεμένους» για να εμποδίσει τη χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα!

Σε δύσκολη θέση έχει βρεθεί η αξιωματική αντιπολίτευση, μετά και την τελευταία απόφαση του ΣτΕ, που κρίνει αντισυνταγματικές τις αλλαγές ΣΥΡΙΖΑ στα θρησκευτικά προς στην κατεύθυνση της κοινής διδασκαλίας για όλες τις θρησκείες, με μειωμένη ύλη αναφορικά με την Ορθοδοξία.

Πλέον, 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με επικεφαλής τον Τομεάρχη Παιδείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκο Φίλη. Το αίτημά τους γνωστοποίησαν χθες, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Σώματος, Κωνσταντίνο Τασούλα και τον πρόεδρο της Επιτροπής, Γεώργιο Στύλιο.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η εν λόγω επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών, «παρά το γεγονός ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εξαγγέλλει και υλοποιεί ρυθμίσεις σε εβδομαδιαία βάση».

Αναφέρουν επίσης, πως οι δρομολογούμενες μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση δεν μπορεί να διακινούνται αποκλειστικά και μόνο με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, αλλά πρέπει να συζητηθούν και αναλυθούν στο πλαίσιο της εθνικής αντιπροσωπείας.

Στην επιστολή τους, αναφέρουν ενδεικτικά ότι σε αυτό το διάστημα έγινε αναστολή λειτουργίας των 67 Διετών Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των ΑΕΙ για αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), καταργήθηκε το πανεπιστημιακό άσυλο, αποσπάστηκε η Έρευνα από το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας, πραγματοποιήθηκε η 92η Σύνοδος Πρυτάνεων με κύριο θέμα τη συζήτηση των προτάσεων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ακόμη, υπογραμμίζουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει εξαγγείλει νομοθετικές πρωτοβουλίες για:

Τις διαγραφές φοιτητών από τα ΑΕΙ και την επαναφορά των Συμβουλίων Ιδρύματος.
Την κατάργηση των Τμημάτων Ελεύθερης Πρόσβασης.
Την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος και τη μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ.
Την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και της Διά Βίου Μάθησης.
Την αναμόρφωση του μαθήματος της Ιστορίας.
Την κατάργηση της κλήρωσης για όλους και την επαναφορά της κλήρωσης για τους «αρίστους» των δημοτικών σχολείων σχετικά με τη σημαία και τις εθνικές παρελάσεις.
Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων, εν μέσω περιόδου εγγραφών σπουδαστών στα ιδιωτικά ιδρύματα.

Όπως λένε δεν γίνεται όλα τα παραπάνω «απλά να υλοποιηθούν» επειδή τα αποφάσισε το υπουργείο. Είναι επομένως ξεκάθαρο πως θα προσπαθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο να αποτρέψουν την κυβέρνηση να υλοποιήσει ορισμένα «πατριωτικά» μέτρα.

Αναμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η εν λόγω υπόθεση.


el.gr
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη