20 Οκτ 2019

Η ελληνική επιχείρηση τροφίμων από τη Δράμα που αγοράστηκε από πολυεθνική

Μια φαινομενικά άγνωστη ελληνική εταιρεία τροφίμων από τη Δράμα εξαγοράστηκε έναντι δεκάδων εκατομμυρίων από μεγάλη
πολυεθνική της προηγούμενες μέρες.

Μια ελληνική εταιρεία από την Δράμα, η Arivia εξαγοράστηκε από την πολυεθνική Upfield. Το τίμημα της εξαγοράς δεν έχει ανακοινωθεί όμως σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς είναι αρκετά υψηλό. Το εντυπωσιακό είναι ότι η Arivia είχε εξαγοραστεί ξανά από το επενδυτικό κεφάλαιο Southbridge - που ήταν και αυτό που την πούλησε στην Upfield - έναντι 20 εκατ. ευρώ από την ΕΛΓΕΚΑ.

Μπορεί το όνομα Arivia να μην είναι γνωστό, όμως το προϊόν Viotros που είναι το βασικό της brand είναι ιδιαίτερα γνωστό στους λάτρεις των φυτικών τυροκομικών. Στους Έλληνες καταναλωτές είναι επίσης γνωστό το φυτικό τυρί της Viofast.

Διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Βόρεια Ελλάδα όπου εργάζονται 300 - 400 άτομα και το εργοστάσιο της έχει την δυνατότητα παραγωγής 2.500 τόνων το μήνα. Είναι κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στα φυτικά τυριά με βασικό συστατικό το λάδι καρύδας.

Η Arivia είναι κορυφαία εταιρεία στον τομέα της στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ έχει ισχυρή και ταχύτατα αναπτυσσόμενη παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εξάγει σε περίπου 60 χώρες αυξάνοντας συνεχώς το εξαγωγικό της αποτύπωμα εισερχόμενη σε νέες χώρες και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.


To VIOLIFE αποτελεί ήδη το νούμερο 1 brand στην κατηγορία των plant-based τυριών στην Μεγάλη Βρετανία ενώ η Arivia έχει χτίσει, επίσης, ισχυρή παρουσία στις ΗΠΑ, όπου καταγράφει ραγδαία ανάπτυξη.

Η εξαγορά αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 3 μήνες μετά την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών και ο David Haines, CEO της Upfield Group B.V. ανέφερε σχετικά με αυτήν πως «ευθυγραμμίζεται με την στρατηγική ανάπτυξης μας και την αποστολής μας να αποτελούμε την παγκόσμια αρχή στα plant-based τρόφιμα. Οι καταναλωτές όλο και περισσότερο απαιτούν ποιοτικές, φυσικές και γευστικές εναλλακτικές ως προς τα γαλακτοκομικά και η ένταξη των προϊόντων της Arivia στην οικογένεια της Upfield, θα μας επιτρέψει να ανταποκριθούμε ακόμη περισσότερο σε αυτές τις απαιτήσεις, διευρύνοντας παράλληλα την πρόταση μας στο κομμάτι των plant-based»

Η ARIVIA είναι η μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία παραγωγής και συσκευασίας τυροκομικών προϊόντων με βάση τα φυτικά λιπαρά. Δραστηριοποιείται από το 1990 σε πάνω από 50 χώρες παγκοσμίως, έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και το εργοστάσιο βρίσκεται στη Δράμα.

Αποτελεί την μετεξέλιξη της εταιρείας που ιδρύθηκε το 1986 με την αρχική επωνυμία ΒΗΤΑ ΠΙ και με την τωρινή της μορφή πρόεκυψε από την συγχώνευση των Θυγατρικών της ΕΛΓΕΚΑ Arista και Bιοτρός. Ανήκε στον Όμιλο ΕΛΓΕΚΑ από τον Ιούλιο του 201020 Φεβρουαρίου 2017, ημερομηνία κατά την οποία συντελέστηκε η πώλησή της. στο το SouthBridge Europe Mezzanine, που λειτούργησε ως επικεφαλής του επενδυτικού σχήματος που την απέκτησε, έναντι 20 εκατ. ευρώ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη