15 Οκτ 2019

Η μεγαλύτερη επένδυση είναι η ελληνική αμυντική βιομηχανία

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ













Κανείς ξένος δεν θα επενδύσει σε μία χώρα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις εξωτερικές απειλές
Mόνο αυτός ο Δαιμονισμένος Αγγελος των επενδύσεων μπορεί να αναπτύξει την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Mια βιομηχανία που την καταντήσαμε πάρκινγκ των κομματικών βυσμάτων και των εργατοπατέρων με αποτέλεσμα για μια ακόμη φορά, καθώς βλέπουμε το απειλητικό θηρίο έτοιμο να μας καταπιεί, ικετεύουμε βοήθεια-μόνο από τη Γαλλία πλέον!

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Μια ζωή ζητιάνοι για να μπορέσουμε να υπερασπισθούμε την πατρίδα μας.


Αλλά με την ικεσία για βοήθεια αφ΄ενός μέν οι άλλοι βαρούνται ν΄ακούνε τις κλάψες σου και αφ΄ετέρου δεν μπορείς να διασφαλίσεις την αμυντική θωράκιση της χώρας σου.

Κι αυτό γιατί είναι κατάντια της Ελλάδας να έχει απέναντί της τους Τούρκους οι οποίοι παράγουν πλέον το 70% του εξοπλισμού που έχουν ανάγκη οι ένοπλες δυνάμεις ενώ μετατρέπονται σε εξαγωγική χώρα στα εξοπλιστικά!

Πρόσφατα η Die welt σε άρθρο της για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας σημείωνε:

«Ο πρόεδρος της Τουρκίας θέλει να μετατρέψει τη χώρα του σε γίγαντα των εξοπλισμών. Σχεδιάζει συστήματα που μόνο οι ΗΠΑ και η Κίνα διαθέτουν”», η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι η Τουρκία θέλει να γίνει όχι μόνο αυτάρκης, αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς παγκοσμίως σε αμυντικό εξοπλισμό.

«Το πώς γίνεται αυτό, υποδεικνύει το παράδειγμα του πολεμικού ελικοπτέρου Τ129 Ατάκ» επισημαίνει η Welt.

«Με βάση το ιταλικό Α129 Μανγκούστα της εταιρίας Αγκούστα-Βέστλαντ και με τη συνεργασία των Ιταλών, οι Τούρκοι ανέπτυξαν ένα τουρκικό, πλέον, οπλικό σύστημα με δικά τους αμυντικά και ηλεκτρονικά συστήματα και κάποιες αλλαγές στον θάλαμο διακυβέρνησης. Το συγκεκριμένο μοντέλο προορίζεται για εξαγωγές, για παράδειγμα στο Πακιστάν».

Μεταξύ άλλων, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, η Τουρκία θέλει να παράγει δικά της τεθωρακισμένα, υποβρύχια, πολεμικά πλοία, προηγμένα πολεμικά αεροσκάφη που είναι αόρατα στο ραντάρ, ακόμα και κανόνια λέιζερ.

Σύμφωνα με τη Welt, η επιμονή της Άγκυρας στα εξοπλιστικά προγράμματα έχει συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους: «Από το 2015 το γενικό επιτελείο έχει εκφράσει ευθαρσώς την πεποίθησή του ότι το νέο πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας αποτελεί όργανο εξωτερικής πολιτικής. Για παράδειγμα στην επιδίωξη της Άγκυρας να εκμεταλλευθεί κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο ή να επιβάλει σε νησιά του Αιγαίου εδαφικές αξιώσεις, τις οποίες εγείρουν τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία.

Με αυτό το μεθοδικό τρόπο λειτουργεί η Τουρκία, το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε. Κι αυτό έχει μεγάλη σημασία για τις επενδύσεις στη χώρα μας. Κανείς σοβαρός επενδυτής δεν θα έλθει να επενδύσει στην Ελλάδα εάν υπάρχει κίνδυνος να βρει απέναντί του τις τουρκικές κανονιοφόφους ή να τον βομβαρδίσει ο Ερντογάν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ιταλική ENI η οποία τα μάζεψε και έφυγε από το Οικόπεδο 7 της Κύπρου κάτω από τις απειλές του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας.

Οι επενδύσεις χρειάζονται Ειρήνη και με την ουρά στα σκέλια, χωρίς αμυντική βιομηχανία ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει-τουλάχιστο στην Ανατολική Μεσόγειο…




https://kourdistoportocali.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη