9 Οκτ 2019

Η Τουρκία θέλει να «χτυπήσει« μέσω της Συρίας την Ελλάδα – Το σχέδιο της Άγκυρας που έχει μελετηθεί καλά (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό θα συμβεί σε περίπτωση της όποιας εισβολής σε κούρδο-συριακό έδαφος…

ΤΟΥ ΚΙΜΩΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει δεσμευθεί για μια στρατιωτική επιχείρηση στην βόρεια Συρία τις επόμενες ημέρες. Ουδείς γνωρίζει αν και πότε θα προχωρήσει στην εισβολή.

Σε περίπτωση που τελικά ξεκινήσει το «πανηγύρι» στην περιοχή, η Τουρκία θα έχει πετύχει κάτι που αφορά άμεσα την Ελλάδα.

«Ενδεχόμενη εισβολή της Τουρκίας στην βόρεια Συρία, θα φέρει την Ευρώπη αντιμέτωπη και με νέα μαζικά κύματα προσφύγων», προειδοποιεί ο επικεφαλής της Κουρδικής Κοινότητας στη Γερμανία, Αλί Ερτάν Τόπρακ, όπως διαβάζουμε στην Deutsche Welle. Άρα τα κύματα αυτά θα στοχεύσουν τα περάσματα σε Αιγαίο και Θράκη.

«Η Τουρκία συνεχίζει να έχει υπερβολικά πολλούς πρόσφυγες, αλλά για τα κύματα αυτά η Τουρκία είναι συνυπεύθυνη. Η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται θα φέρει και νέες ροές. Δημιουργούμε νέα αίτια φυγής αντί να τα καταπολεμούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως σας γράψαμε χθες , η Τουρκία θέλει να σχηματίσει μία «ζώνη ασφαλείας» μέσα στο κουρδικό έδαφος της Συρίας που θα έχει βάθος από 30 έως 40 χιλιόμετρα, ενώ το μήκος της θα είναι από 300 μέχρι και 480 χιλιόμετρα!

Σε αυτή θα μπορούσαν, ανάλογα με το βάθος και το μήκος της, να επανεγκατασταθούν 1-3 εκατομμύρια Σύροι «πρόσφυγες».

Η αλήθεια είναι πως, κατά αυτόν τον τρόπο, η Τουρκία θα επεκτείνει τα εδάφη της, δημιουργώντας μία ζώνη άμυνας μουσουλμάνων «ακριτών» (θα κτίσει στην περιοχή τεμένη) για προστασία έναντι των Κούρδων.

Δείτε ξανά στον χάρτη την «ζώνη ασφαλείας» που θέλει να σχηματίσει η Άγκυρα. Από τα σύνορα της Τουρκίας και μέχρι την κόκκινη έντονη γραμμή θα μπορούσαν να επανεγκατασταθούν 1 με 2 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες, ενώ εάν η ζώνη ασφαλείας επεκτεινόταν μέχρι την κόκκινη διακεκομμένη γραμμή, τότε θα μπορούσαν να επαναπατριστούν 3 εκατομμύρια Σύροι.

Με κίτρινο χρώμα οι περιοχές που ελέγχονται από τους Κούρδους του YPG και του PKK, με ροζ χρώμα οι περιοχές που ελέγχονται από τις δυνάμεις του Άσαντ, με σκιασμένο πράσινο χρώμα οι περιοχές που ήδη έχει καταλάβει στη Συρία η Τουρκία, ενώ με πράσινο οι περιοχές που ελέγχονται από την τουρκόφιλη Συριακή αντιπολίτευση.



Ταυτόχρονα με την ζώνη ασφαλείας, σε περίπτωση που ξεκινήσει η όποια εισβολή (είτε ελεγχόμενη από τις Μεγάλες Δυνάμεις είτε ανεξέλεγκτη) θα υπάρχει πρόσχημα πολέμου, προκειμένου να αποσταλούν ακόμα περισσότεροι «πρόσφυγες και μετανάστες», όπως τους αποκαλούν, στην Ελλάδα.

Με άλλα λόγια, ακόμα και παράνομοι μετανάστες θα σπεύσουν μαζικά στην Ελλάδα, κάτι που θα δυσχεράνει το σχέδιο αντιμετώπισης του «λαθρομεταναστευτικού», όπως το ονόμασαν στην Νέα Δημοκρατία.

Εν κατακλείδι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τις μάζες των μουσουλμάνων της Συρίας και άλλων χωρών, τόσο για να δημιουργήσει γραμμή άμυνας και περιορισμού των κουρδικών βλέψεων (κουρδικό Κράτος κτλ.) εντός συριακού εδάφους, όσο και για να στείλει στην Ελλάδα ακόμα περισσότερους εποίκους, προκειμένου να «χτυπήσει», σε μεγαλύτερο βαθμό, την συνοχή του ελληνικού πληθυσμού.

Με έναν σμπάρο, δυο τρυγόνια…



ΦΩΤΟ eurokinissi

el.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη