9 Οκτ 2019

Ιδιωτική ασφάλιση με φορολογικά κίνητρα...

Το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για «την αναμόρφωση του νέου ασφαλιστικού τοπίου», δείχνει να στρώνει τον δρόμο...


για την «εισβολή» των ιδιωτών στον ..
χώρο της ασφάλισης για το Ασφαλιστικό. Υποστηρίζουν πως ο τρίτος πυλώνας ασφάλισης (ιδιωτική ασφάλιση)δίνει τη δυνατότητα για «επιπλέον φορολογικά κίνητρα».

Όπως τονίζει επί του θέματος το υπουργείο, ο εργαζόμενος θα έχει τη δυνατότητα να επενδύσει ένα μέρος των αποταμιεύσεών του ώστε με το τέλος του εργασιακού του βίου να έχει εξασφαλίσει ένα επιπλέον εισόδημα. Η δυνατότητα αυτή υπάρχει και σήμερα στη χώρα μας αλλά πλέον θα δοθούν επιπλέον φορολογικά κίνητρα, προκειμένου να αυξήσουμε τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, θα ευνοηθούν ακόμα υποψήφιοι συνταξιούχοι από το 2020 καθώς θα λάβουν απευθείας τα νέα αυξημένα ποσά της ανταποδοτικής σύνταξης, αλλά και οι συνταξιούχοι που αποχώρησαν με το νόμο Κατρούγκαλου από 13/5/2016 ως 2019 στους οποίους θα εφαρμοστούν τα νέα αυξημένα ποσοστά με το νέο νόμο, όχι όμως αναδρομικά αλλά μετά την ισχύ του νέου νόμου.

Υποστηρίζουν ότι οι εισφορές, «τόσο από τους εργαζόμενους, όσο και από τους εργοδότες θα κεφαλαιοποιούνται και θα διατηρούνται σε έναν ατομικό λογαριασμό, κάτι σαν ατομικό κουμπαρά, ο οποίος θα ανήκει στον ασφαλισμένο και ο οποίος ουσιαστικά, εξασφαλίζοντας στον εργαζόμενο όταν φτάσει σε ηλικία συνταξιοδότησης, σημαντικές οικονομικές αποδόσεις».

Πηγή: ThePressProject.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη