18 Οκτ 2019

Έξαλλοι με τον Ερντογάν – Προς διάλυση και πόλεμο η Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η επόμενη μέρα για την Τουρκία μετά όλα αυτά που συνέβησαν στην Συρία…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Πριν λίγο, όπως διαβάσατε, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μαϊκ Πενς, ανακοίνωσε πως επετεύχθη μια συμφωνία παύσης του πυρός για 120 ώρες (5 ημέρες) μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας.

Αφού η Τουρκία πήρε «ανάσα» στα σύνορά της απέναντι στους Κούρδους, η Δαμασκός τα βρήκε με τους δεύτερους, ώστε να συνεννοηθούν σε σχέση με τον ένταξή τους στον εθνικό κορμό της Συρίας και οι Ρώσοι ανέλαβαν τον πλήρη γεωστρατηγικό έλεγχο της χώρας, μετά την αποχώρηση των Αμερικανών, η Άγκυρα δέχθηκε την (προσωρινή) κατάπαυση του πυρός με πρωτοβουλία του Τραμπ.

Ωστόσο, τα επιτελεία της Νέας Τάξης όμως (ΟΗΕ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, Βαθύ Κράτος των Δημοκρατικών Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον στις ΗΠΑ) δεν είναι καθόλου ικανοποιημένα.

Η αριστερή Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στην Γερουσία Τσακ Σούμερ χαρακτήρισαν «απάτη» τη συμφωνία Τραμπ (Εθνική Δεξιά) – Τουρκίας, με την οποία ανεστάλη η επίθεση των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία.

Η πασίγνωστη εφημερίδα «Guardian» κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Είχαμε γράψει στο el.gr στις 31.Ιουλίου στο άρθρο μας «Η Νέα Τάξη θέλει πίσω την Τουρκία – Αποκάλυψη στην Deutsche Welle» (διαβάστε ΕΔΩ):

«Η Νέα Τάξη θέλει πολιτική αλλαγή στην Τουρκία, άπαξ και ο Ερντογάν δεν αλλάξει σύντομα στάση, εξακολουθώντας να προσεγγίζει όλο και περισσότερο την Ρωσία, η οποία προωθεί τα δικά της συμφέροντα στην περιοχή».

Η εφημερίδα «Guardian», που συνήθως απηχεί τις απόψεις των παγκοσμιοποιητών, δικαιώνοντας την εκτίμησή μας, παρουσιάζεται «καταπέλτης» για τον Ερντογάν: «Ήρθε η ώρα να φύγει… Πριν τον ρίξουν».

«Αν ο Ερντογάν ήταν πραγματικός πατριώτης, αν ενδιαφερόταν πραγματικά για την ασφάλεια και την ευημερία της χώρας του, θα είχε παραιτηθεί αμέσως», τονίζει σε πρόσφατο άρθρο της.

«Ο Ερντογάν δεν έχει καταλάβει ότι η Τουρκία είναι μια δημοκρατία και όχι μια μονοπρόσωπη δικτατορία, θα ήταν καλύτερο και προτιμότερο για τον ίδιο να φύγει από την εξουσία, προτού τον ρίξουν» αναφέρεται στο άρθρο εκτός των άλλων.

«Εξακολουθεί να ασκεί καθήκοντα όχι επειδή είναι δημοφιλής, αλλά λόγω του φόβου που προκαλεί και της εξουσίας που ασκεί σθεναρά. Ήρθε η ώρα να φύγει», καταλήγει το άρθρο.

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε την εισβολή. Ενδεικτικά η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία, η Φινλανδία και η Σουηδία όχι μόνο αποδοκιμάζουν την τουρκική προέλαση αλλά ανακοίνωσαν ακόμη επιβολή εμπάργκο την Τουρκία.

Και πώς να μην την καταδικάσουν, όταν η ελεγχόμενη, όπως γνωρίζετε πλέον, τουρκική επιχείρηση, ωφέλησε τα ρωσικά συμφέροντα και έλαβε χώρα, όπως όλα έδειξαν, σε πλήρη συνεννόηση με την Μόσχα (διαβάστε ΕΔΩ).

Κατά τα φαινόμενα λοιπόν, η Νέα Τάξη θα επιχείρηση ακόμα και την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Ερντογάν, αν λάβουμε σοβαρά υπόψη το δημοσίευμα του Guardian (έχει ξανασυμβεί βλ, Ουκρανία).

Τα γεγονότα στην Συρία, ενδεχόμενα, οδηγήσουν την γείτονα σε εσωτερική πολιτική κρίση (παραμονεύει ο εκλεκτός των παγκοσμιοποιητών, Εκρέμ Ιμάμογλου).

Συνήθως, οι σοβαρές πολιτικές κρίσεις σε μεγάλα πολυεθνικά κράτη, όπως της Τουρκίας, καταλήγουν σε διάλυση και ίσως πόλεμο. Μένει να δούμε αν η προτροπή του Guardian σημάνει την απαρχή ραγδαίων εξελίξεων στην γειτονική μας χώρα, οι οποίες, προφανώς, θα μας επηρεάσουν.



ΦΩΤΟ pexels

el.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη