12 Οκτ 2019

Κουτσούμπας: «Θα συμμετάσχουμε στη συζήτηση για την ψήφο των αποδήμων»

«Το ΚΚΕ θα συμμετάσχει στη συζήτηση για την ψήφο των αποδήμων», δήλωσε ο γενικός
γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας διευκρίνισε ότι η οριστική στάση του κόμματος θα καθοριστεί από τι ακριβώς θα προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο.


Το ΚΚΕ έθεσε τις απόψεις του επί του ζητήματος, όπως είπε, διατυπώνοντας τη θέση ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η ψήφος των ομογενών, με συγκεκριμένα κριτήρια.

Το πρώτο κριτήριο, εξήγησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, είναι οι ομογενείς να έχουν σχέση με την Ελλάδα, η οποία να εκφράζεται με τον ΑΦΜ. Το δεύτερο κριτήριο είναι ότι θα πρέπει να είναι εύλογο το διάστημα που απουσιάζουν από την Ελλάδα, “ενδεικτικά θέσαμε αυτό να ορίζεται πχ στα 30 χρόνια”, επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επίσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ αποκλείει την επιστολική ψήφο και είπε ακόμα πως "πρέπει να αυτοπρόσωπη η εκλογή, όπως γίνεται και με όλους τους Έλληνες πολίτες στην Ελλάδα” και να υπάρχουν εκλογικά τμήματα, που θα λειτουργούν με ευθύνη των πρεσβειών.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη