16 Οκτ 2019

Brexit: Κοντά σε συμφωνία Ε.Ε. - Βρετανία

Κοντά σε προσχέδιο συμφωνίας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την
Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, το οποίο ενδέχεται να οριστικοποιηθεί ακόμα και τις επόμενες ώρες, μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν μπορεί να αποκλειστεί η περίπτωση να ανακύψουν νέα εμπόδια.


Ωστόσο, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η οριστική σύνταξη του νομικού κειμένου είναι κοντά.

Ο στόχος είναι να παρουσιαστεί το συμφωνηθέν κείμενο στις εθνικές αντιπροσωπείες αύριο, Τετάρτη, δήλωσε διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Bloomberg.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, έκανε ένα βήμα πίσω στο θέμα των ιρλανδικών συνόρων ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο το πεδίο των διαπραγματεύσεων.

Στο άκουσμα της είδησης, η στερλίνα καταγράφει σημαντικό ράλι άνω του 1% που την έφερε σε υψηλά τεσσάρων μηνών, με την ισοτιμία της να διαμορφώνεται στο 1,275 του δολαρίου.

Πάντως, ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα χρειαστεί να εξασφαλίσει τη συναίνεση του Βρετανικού Κοινοβουλίου, το οποίο είχε απορρίψει προηγουμένως προηγούμενες συμφωνίες.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει το Bloomberg, σε ενδεχόμενες παραχωρήσεις του Τζόνσον υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει την υποστήριξη των βουλευτών του DUP, την οποία χρειάζεται για να συγκεντρώσει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Δύο αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστήριξαν στο πρακτορείο ότι το Λονδίνο αποδέχτηκε την εισαγωγή τελωνειακών ελέγχων στα αγαθά που διακινούνται μεταξύ Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας, δηλαδή μεταξύ δύο περιοχών της Βρετανίας και όχι στα σύνορα μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, η οποία θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη