17 Οκτ 2019

ΣΟΚ-Θεοχάρης στο CNN Greece: Οι απώλειες από την Thomas Cook ανέρχονται στο 1,5 δισ.

Συγκρατημένα αισιόδοξος για τις επιπτώσεις που έχει στον ελληνικό τουρισμό η
κατάρρευση της Thomas Cook, εμφανίστηκε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σε δηλώσεις του στο CNN Greece κατά τη διάρκεια του 3ου Συνεδρίου για τη βιωσιμότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο που διοργανώνει ο Εconomist.

Ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε πως η κυβέρνηση έδειξε αντανακλαστικά στην υπόθεση της Thomas Cook, με αποτέλεσμα να μετριαστούν οι απώλειες για τον τουρισμό.

«Οι συνολικές απώλειες για τον ελληνικό τουρισμό ανέρχονται στο 1,5 δισ., ωστόσο με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης πλέον ο αντίκτυπος που αφορά όμως την επόμενη χρονιά ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ και το υπουργείο, αλλά και η κυβέρνηση συνολικά πιστεύει πως με πολύ δουλειά μπορεί να καλυφθεί το κενό», δήλωσε στο CNN Greece, ο υπουργός τουρισμού, επισημαίνοντας πως ήδη έχει ξεκινήσει η προβολή του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, καθώς οι παρουσιάσεις ξεκινούσαν τον Ιανουάριο.

Αναφορικά με το κατά πόσο οι συνεχιζόμενες αφίξεις μεταναστών μπορούν να επηρεάσουν τον ελληνικό τουρισμό, ο κ. Θεοχάρης υποστήριξε πως δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος αντίκτυπος.

Μάλιστα, τόνισε πως οι κινήσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη