15 Οκτ 2019

Κώστας Καραμανλής: «Συμφωνήσαμε για ΣΣΕ με τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΑ, κάτι το οποίο δεν έκανε η... αριστερή Kυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

Συνάντηση με τα σωματεία των εταιρειών ομίλου ΟΑΣΑ (ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ), είχε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών,
Κώστας Καραμανλής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως ανάφερε ο Κώστας Καραμανλής στα social media, έκλεισε το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων, σε απόλυτη συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ).

Υπενθυμίζεται ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε υπογραφεί καμία ΣΣΕ με τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΑΣΑ, γεγονός που έγινε τώρα επί Νέας Δημοκρατίας.


Άλλωστε χθες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ είχε προαναγγείλει την θετική έκβαση του θέματος για τους εργαζόμενους.

«Διαδεχτήκαμε μια Κυβέρνηση, είπε, η οποία προσπαθούσε να πείσει τους πάντες ότι έχει μονοπώλιο στην κοινωνική ευαισθησία, διότι ήταν μια Αριστερή Κυβέρνηση. Θα σας πω το δικό μας παράδειγμα στο Υπουργείο. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Λοιπόν, επί 3,5-4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, επί της ουσίας, δεν είχε υπογράψει καμία συλλογική σύμβαση εργασίας.

Πριν τις εκλογές, στα Μέσα Μαζικής Μεταφορά, στον ΟΑΣΑ, ήρθε ο τότε Υπουργός, έκανε μια συμφωνία με τους συνδικαλιστές, ανέβασε τις συλλογικές συμβάσεις στην ΕΡΓΑΝΗ, αλλά τι έγινε; Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν τις ενέκρινε. Τι έκαναν οι Διοικήσεις; Κατά το δοκούν έδιναν τις μη μισθολογικές παροχές, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εκεί που οι ίδιες αποφάσιζαν να δώσουν».

Μάλιστα, είπε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα τιμήσει τις συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων «διότι είναι προεκλογική μας δέσμευση πρώτον και από του χρόνου, θα κάτσουμε κάτω να εξορθολογίσουμε τα οικονομικά όλων των ΔΕΚΟ και να δούμε τι μπορούμε πλέον να δίνουμε, αλλά από το περίσσευμα, όχι από δανεικά...».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη