19 Οκτ 2019

Mεγάλη άσκηση ετοιμάζει η Αστυνομία υπό τον συναγερμό για τζιχαντιστές

Η τουρκική εισβολή στη Βόρεια Συρία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, καθώς από τους
βομβαρδισμούς του στρατού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χτυπήθηκαν αρκετές φυλακές, όπου οι Κούρδοι κράταγαν φυλακισμένους τζιχαντιστές, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Μπορεί η προσωρινή κατάπαυση του πυρός να έφερε ανακούφιση, μπορεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να προχώρησε σε διαβεβαιώσεις ότι οι κρατούμενοι τζιχαντιστές θα παραδούν σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο η ανησυχία παραμένει. Και αυτό γιατί είναι άγνωστο πόσοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από τα κελιά τους.


Οι ελληνικές Αρχές από την πρώτη στιγμή της τουρκικής εισβολής έχουν τεθεί σε συναγερμό. Ήδη από την αρχή της τουρκικής επιχείρησης, είχε δοθεί εντολή αυξημένης επιτήρησης στα νησιά όπου καθημερινά φτάνουν εκατοντάδες μετανάστες και άμεσου εντοπισμού τυχόν «μοναχικών λύκων» για τους οποίους υπάρχει σήμα από μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών.

H Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ) σχεδιάζει μεγάλη άσκηση προς αυτή την κατεύθυνση σύμφωνα με τον Alpha στην συγκεκριμένη άσκηση θα πάρουν μέρος 100 στελέχη της Αστυνομίας, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και υπεύθυνοι σωφρονιστικών καταστημάτων.

Η μεγάλη αυτή άσκηση δεν έχει μόνο ως στόχο να εντοπίσει τζιχαντιστές που μπορούν να έρθουν στη χώρα από τα παράλια της Τουρκίας μέσω των μεταναστευτικών - προσφυγικών ροών που έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά το σενάριο λέει ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν και κρίσεις που μπορεί να εκδηλωθούν είτε στα νησιά είτε στην ηπειρωτική χώρα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη