19 Οκτ 2019

Προειδοποιήσεις για εκατομμύρια χρήστες των Microsoft Windows 10

Του Gordon Kelly

Ενός κακού μύρια έπονται. Η Microsoft εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με

σημαντικές προκλήσεις, καθώς τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα Windows 10, το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, συνεχίζονται. Επομένως, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, παρά τις πρόσφατες αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος, η εταιρεία συνεχίζει να κυκλοφορεί απογοητευτικές, χαοτικές και αρκετά περίεργες ενημερώσεις με νέες προειδοποιήσεις που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήσης των Windows 10.

Σύμφωνα με τους πάντοτε έγκυρους ιστότοπους BleepingComputer και Windows Latest οι δύο τελευταίες ενημερώσεις των Windows 10 προκαλούν προβλήματα κατά τη φόρτωση του λειτουργικού συστήματος (boot-up), την εκτύπωση, τη λειτουργία του "Μενού Έναρξης” (Start Menu), την "Αναζήτηση των Windows” (Windows Search) αλλά και την εφαρμογή "WMWare Workstation”. Και αυτά είναι μόνο τα προβλήματα που γνωρίζουμε έως τώρα.

Ο ιστότοπος BleepingComputer συνδέει τα προβλήματα που σχετίζονται με τη φόρτωση του λειτουργικού, την εκτύπωση και το "Μενού Έναρξης" με την τελευταία ενημέρωση KB4524147 της Microsoft. Το πρόβλημα με την εκτύπωση μάλιστα δεν είναι κάτι καινούριο, καθώς είχε εμφανιστεί μετά την ενημέρωση KB4522016 που κυκλοφόρησε η εταιρεία, ενώ σε ότι αφορά το "Μενού Έναρξης” -όπως σημειώνει- παρότι το σφάλμα προειδοποιεί τους χρήστες ότι "Το Start Menu δεν λειτουργεί. Θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε”, το πρόβλημα δεν λύνεται, καθώς η έξοδος και επανασύνδεση στα Windows δεν βοηθά.

Ωστόσο, το σημαντικότερο πρόβλημα αφορά την εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος, με το BleepingComputer να επικαλείται πολλαπλές πηγές καθώς και την επικοινωνία που είχε με υπάλληλο του τμήματος τεχνικής υποστήριξης, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: "Το τηλέφωνό μου χτυπάει όλη την ημέρα, είναι πελάτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετά τη πρόσφατη ενημέρωση, καθώς οι υπολογιστές τους δεν ανοίγουν".

"Η συγκεκριμένη ενημέρωση κατέστρεψε τον υπολογιστή μου. Καμία από τις λειτουργίες αυτόματης επιδιόρθωσης δεν δουλεύει!", έγραψε ένας από τους χρήστες που επηρεάστηκε.

"Είναι αλήθεια ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση έχει προκαλέσει μεγάλη σύγχυση", καταλήγει ο ιστότοπος BleepingComputer. "Η περιγραφή για τα προβλήματα που διορθώνει το συγκεκριμένο update ήταν ασαφής, και κανείς δεν έχει ιδέα εάν πρόκειται για ένα συγκεντρωτικό πακέτο ενημέρωσης για την επιδιόρθωση σφαλμάτων ή εάν πρόκειται κυρίως για μια ενημέρωση ασφαλείας που περιλαμβάνει επιδιορθώσεις που δεν αφορούν την ασφάλεια".

Συστήνεται λοιπόν να τις αποφύγεται.

Εν τω μεταξύ, ο ιστότοπος Windows Latest αναφέρει ότι μια άλλη προαιρετική ενημέρωση για τα Windows 10 (KB4517211), είναι αυτή που ευθύνεται για τα προβλήματα που παρατηρούνται με την "Αναζήτηση των Windows” και την "Cortana”, με πολλούς χρήστες να εκφράζουν τα παράπονά τους τόσο στο φόρουμ της Microsoft όσο και στο Feedback Hub.

"Μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης KB4517211 και την επανεκκίνηση του υπολογιστή, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πεδίο αναζήτησης", έγραψε ένας χρήστης στο Feedback. "Δεν μπορείς ούτε καν να τοποθετήσεις τον κέρσορα στο πεδίο".

Όσο για τα προβλήματα της εφαρμογής VMWare, το Windows Latest αναφέρει ότι οι υπολογιστές που έχουν επηρεαστεί βγάζουν το εξής μήνυμα: "Τα Windows δεν μπορούν να εκτελέσουν το VMware Workstation Pro: Ελέγξτε για μια ενημερωμένη έκδοση αυτής της εφαρμογής συμβατή με τα Windows". Όπως προσθέτει, όμως, δεν υπάρχει ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής.

Τα καλά νέα είναι ότι κάποιοι χρήστες διαπίστωσαν ότι η απεγκατάσταση και των δύο αυτών ενημερώσεων διορθώνει τα προβλήματα. Ωστόσο, αυτό πολύ λίγο καθησυχάζει τις ανησυχίες των χρηστών του λειτουργικού συστήματος, ιδιαίτερα μετά την αναφορά πρώην υπαλλήλου της Microsoft που εξηγεί τους τους λόγους που οι ενημερώσεις των Windows 10 παρουσιάζουν πλέον τόσα προβλήματα.

Φαίνεται εξάλλου και από το αποτέλεσμα. Μόνο τον περασμένο μήνα, προστέθηκαν πέντε νέα σφάλματα σε μια λίστα ενημερώσεων των Windows 10, οι οποίες έχουν ήδη δημιουργήσει προβλήματα στην "Αναζήτηση” και στο "Μενού Έναρξης” (ναι, πάλι), στις συνδέσεις μέσω USB, καθώς και προβλήματα ήχου, αποχρωματισμό οθόνης, αυξημένη χρήση CPU και αποσύνδεση από το διαδίκτυο.

Με τη Microsoft μάλιστα να συνεχίζει να προωθεί την αναβάθμιση των Windows 10 στην προβληματική έκδοση 1903, υποψιάζομαι ότι αυτά τα προβλήματα θα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Freegr network blog- News about pc, technology.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη