11 Οκτ 2019

Σφαγή δίχως έλεος στη Συρία από τους Τούρκους: Μικρά παιδιά ανάμεσα στα θύματα (Photos)

Κόλαση επικρατεί στη βορειοανατολική Συρία, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση των ένοπλων δυνάμεων της
Τουρκίας με αεροπορικές επιδρομές και σκληρές χερσαίες μάχες.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις δεν έχουν δώσει επίσημο απολογισμό νεκρών. Στις τάξεις τους πολεμούν και Χριστιανοί μαχητές.




Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων Μέσων Ενημέρωσης, οι νεκροί από την τουρκική εισβολή στη Συρία ξεπερνούν τους 100.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο, οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 31 ανάμεσα στους οποίους και οκτώ άμαχοι.

Την ίδια στιγμή, από την απάντηση των Κούρδων με ρουκέτες έναντι δύο τουρκικών πόλεων έχουν - μέχρι στιγμής - σκοτωθεί τουλάχιστον έξι άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους και ένα μωρό εννέα μηνών.



Πάντως, σοκ προκαλεί το γεγονός ότι πάνω από 60.000 άνθρωποι έχουν οδηγηθεί στη μετακίνηση, με τις πόλεις Ρας αλ Άιν και Νταρμπάσιγια να έχουν κυριολεκτικά ερημώσει μετά τις τουρκικές επιθέσεις.



Η τουρκική αεροπορία έχει προχωρήσει σε 30 χιλιόμετρα βάθος, με τον Ρετζέπ Ερντογάν να δηλώνει ότι 109 Κούρδοι μαχητές είναι νεκροί.



Αργά το βράδυ της Τετάρτης, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι στρατεύματα της χώρας μπαίνουν στη βορειοανατολική Συρία, ανατολικά του Ευφράτη.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι, συγκρούονται κατά μήκος των συρο-τουρκικών συνόρων με τον τουρκικό στρατό, ο οποίος βομβαρδίζει θέσεις Κούρδων μαχητών (του YPG, των Μονάδων Προστασίας του Λαού, οι Κούρδοι πολιτοφύλακες και του PKK) σε βάθος ακόμα και 30 χιλιομέτρων ανατολικά του Ευφράτη.

Καταγραφη


Ο εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, Μουσταφά Μπαλί, έγραψε στο Twitter ότι ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε την πόλη Κομπάνι, στη βορειοανατολική Συρία.

«Μια χερσαία επίθεση τουρκικών δυνάμεων απωθήθηκε από μαχητές των SDF στην πόλη Τελ Αμπιάντ. Καμία προέλαση μέχρι στιγμής» τόνισε ακόμη.


«Η Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης έχει στόχο να εγγυηθεί την ασφάλεια των συνόρων μας, να αποτρέψει τη δημιουργία ενός διαδρόμου τρομοκρατίας κατά μήκος του νοτίου συνόρου μας, να εξουδετερώσει τρομοκράτες και τρομοκρατικές οργανώσεις, ανάμεσά τους το Ισλαμικό Κράτος, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), η Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) που απειλούν την εθνική μας ασφάλεια, καθώς και να δημιουργήσει τις αναγκαίες συνθήκες για την επιστροφή των εκτοπισμένων Σύρων στα σπίτια τους και στη γη τους», ήταν το πρώτο σχόλιο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας μετά την εισβολή.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η επιχείρηση αυτή έχει τον ίδιο σκοπό με αυτόν των προηγούμενων τουρκικών επιχειρήσεων «Ασπίδα του Ευφράτη» και «Κλάδος Ελαίας».

Η Τουρκία έστειλε διπλωματική νότα στο προξενείο της Συρίας στην Κωνσταντινούπολη για να ενημερώσει τη Δαμασκό για την διασυνοριακή επιχείρησή της στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγο μετά την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσης της Άγκυρας.
Συριακός Εθνικός Στρατός: «Οι τουρκικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει δύο πόλεις»

Ο τουρκικός στρατός «απελευθέρωσε» από «τρομοκράτες» επτά χωριά κοντά στις συνοριακές πόλεις Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ Άιν στην βορειοανατολική Συρία, στο πλαίσιο της τουρκικής επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» που εξαπέλυσε χθες η Άγκυρα, εισβάλλοντας στη Συρία, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και ένας εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων.

Τα χωριά αλ Γιαμπισάχ και Τελ Φαντάρ ήταν τα πρώτα που «εκκαθαρίστηκαν από τρομοκράτες». Ακολούθησαν τα χωριά Μουσεϊρίφα, Νταμπάτ, Μπιρ Ασίφ και Χαμιντίγια στην Τελ Αμπιάντ και το χωριό Κίστο της Ρας αλ Αΐν, ανέφερε το Anadolu.

Οι αντάρ


τες του αποκαλούμενου Συριακού Εθνικού Στρατού λαμβάνουν προληπτικά μέτρα ασφαλείας στα χωριά που βρίσκονται δυτικά της Τελ Αμπιάντ.

Ο εκπρόσωπος του Συριακού Εθνικού Στρατού, Γιούσεφ Χαμούντ, δήλωσε πως Τούρκοι στρατιώτες και Σύροι αντάρτες έχουν πλέον περικυκλώσει τις πόλεις Ρας αλ Αϊν και Τελ Αμπιάντ, έπειτα από χερσαία επίθεση που εξαπέλυσαν.


Οι πόλεις αυτές ελέγχονται από τις υπό την ηγεσία των Κούρδων Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).
OHE: Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται σε κίνδυνο στη βόρεια Συρία

Στο μεταξύ, ο ΟΗΕ υπολογίζει σε εκατοντάδες χιλιάδες τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο στη βόρεια Συρία μετά την επίθεση τη Τουρκίας.

Ο ΟΗΕ τονίζει ότι η κλιμάκωση των συγκρούσεων μπορεί να προσθέσει νέα κύματα εκτοπισμένων, σε μια κρίση που είναι ήδη η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι ήδη δεκάδες χιλιάδες πολίτες προσπαθούν να ξεφύγουν από τις μάχες και καλεί όλες τις πλευρές να συμμορφωθούν με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της παροχής πρόσβασης σε υπηρεσίες βοήθειας.

«Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στη βόρεια Συρία βρίσκονται πλέον σε κίνδυνο. Πολίτες και μη στρατιωτικές υποδομές δεν πρέπει να αποτελούν στόχο», δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, Φίλιππο Γκράντι.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η κατάσταση επιδεινώνεται από τις χαμηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες υπογραμμίζει ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια και επαναλαμβάνει ότι οποιαδήποτε επιστροφή των προσφύγων στη Συρία πρέπει να είναι εθελοντική, αξιοπρεπής και σε να λάβει χρόνο σε περίοδο κατά την οποία θα έχουν εδραιωθεί συνθήκες ασφαλείας.

«Εναπόκειται στους πρόσφυγες να αποφασίσουν εάν και πότε επιθυμούν να επιστρέψουν», προσθέτει ο ΟΗΕ.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη