14 Νοε 2019

Πώς η κυβερνητική ατζέντα επηρεάζει τις εσωτερικές «γραμμές» στον ΣΥΡΙΖΑ;

Στην κυβερνητική παράταξη έχουν καταφέρει τις τελευταίες μέρες να αλλάξουν την ατζέντα
και να βάλουν σε πρώτο πλάνο τα θέματα νόμου και τάξης.

Μ΄ αυτό τον τρόπο τράβηξαν τα βλέμματα των πολιτών και περισσότερο της κομματικής τους βάσης από τις αρρυθμίες του μεταναστευτικού και παίζουν πλέον σε ένα προνομιακό για εκείνους τερέν.


Στην αντίπερα όχθη, ένα σημαντικό μέρος των βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν «τσιμπήσει» με αποτέλεσμα οι τόνοι της αντιπαράθεσης να ανεβαίνουν κατακόρυφα σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη χρονικά περίοδο.

Κάποιοι στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (που αποτελούν, εκτιμούμε, μειοψηφία) διαφωνούν και πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κινηθεί στα θέματα της οικονομίας, του μεταναστευτικού και της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Είναι μία πιο θεσμική προσέγγιση… που απέχει από τη λογική που συντηρεί σε κάθε ευκαιρία η παλιά φρουρά και οι φράξιες του 3%.

Η πολυφωνία σε ένα κόμμα με στελέχη από διαφορετικές αφετηρίες είναι εύλογη, ενώ οι εσωτερικές διαφωνίες θα αναδεικνύονται όσο η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιχειρεί, ως ένα βαθμό, να φιλοτεχνήσει ένα διαφορετικό προφίλ με φόντο την Προοδευτική Συμμαχία. H αλλαγή ρότας είναι μια δύσκολη εξίσωση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη