21 Νοε 2019

Ανθελληνικό παραλήρημα του Καιρίδη!

Θέσεις-σοκ από τον «γαλάζιο» υποψήφιο: «Είμαστε παιδιά Οθωμανών», «Το Κυπριακό
κατέστρεψε τη σχέση μας με την Τουρκία»!
Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον» και ευτυχώς που οι διαλέξεις στο πανεπιστήμιο του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. και ακαδημαϊκού Δημήτρη Καιρίδη είναι δημόσιες και έχουν καταγραφεί σε βίντεο, για να γνωρίζει ο κόσμος, και ιδίως οι ψηφοφόροι της Ν.Δ., τα… σημεία και τέρατα που ο εν λόγω… καθηγητής διδάσκει στους φοιτητές του. Μπορεί ο Δημήτρης Καιρίδης να ήρθε στο προσκήνιο τα τελευταία 24ωρα για το «Ρεπούμπλικα Μακεντόνια αμετάφραστο», ωστόσο αυτό είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα της άποψής του για το μακεδονικό ζήτημα, το οποίο -σημειωτέον- εξηγούσε στους φοιτητές του πόσο «μισώ να το συζητώ»!
Ο καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστημίου έδωσε τα… ρέστα του και μετέτρεψε διάλεξή του στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Πολιτιστικής Εταιρείας στις 5 Μαΐου 2018 σε κρεσέντο εθνομηδενισμού. Η εισήγησή του στο σεμινάριο αφορούσε το θέμα «Η Ελλάδα στον κόσμο – Μύθοι και αλήθειες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής (Κύπρος – Αιγαίο – Μακεδονικό)».
Αφετηρία της σκέψης του Δημήτρη Καιρίδη είναι ότι «είμαστε παιδιά των Οθωμανών» και, όπως εξηγούσε, «ένας λαός μπορεί να αλλάξει το μέλλον του, αλλά δεν μπορεί να αλλάξει το παρελθόν του».
Τεχνητό έθνος
Κατά τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ., το ελληνικό έθνος είναι τεχνητό δημιούργημα και πολιτικό κατασκεύασμα. Φυσικά, ο κύριος καθηγητής δεν αρκείται σ’ αυτό, αλλά εξισώνει τους Ελληνες με τους Σκοπιανούς. Συγκεκριμένα, λέει στους φοιτητές του: «Οπως οι Ελληνες, έτσι και οι Σκοπιανοί, όπως και όλοι, είναι τεχνητά έθνη που δημιουργούνται από πολιτική παρέμβαση, κάποιοι πιο εύκολα, όπως οι Ελληνες, λόγω του ένδοξου ιστορικού παρελθόντος». Παρ’ όλα αυτά επιμένει στην εξίσωση Ελλήνων και «Makedonci».
Πιάνοντας το νήμα από την αρχαιότητα, ο Δημήτρης Καιρίδης υποστηρίζει ότι «στον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο θα ήταν ακατανόητη έννοια ότι θα ήταν Ελλην πολίτης, με ελληνικό διαβατήριο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Δεν θα μπορούσε να καταλάβει τι λέμε…». Και, κάπως έτσι, φτάνει στον 20ό αιώνα. Για να αποδομήσει το ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» αναφέρει ότι «το 1912, η Μακεδονία δεν ήταν ελληνική. Ο Ελληνικός Στρατός δεν μπήκε στην ελληνική Μακεδονία – υπήρχαν ελληνικοί πληθυσμοί αδιαμφισβήτητα, δεν ήταν καν πλειοψηφία». Και προσθέτει: «Εγινε ελληνική η ελληνική Μακεδονία, ελληνοποιήθηκε μετά την άφιξη του ελληνικού κράτους, που μπήκαν οι μηχανισμοί εν κινήσει». Δεν παραλείπει, μάλιστα, ο κ. Καιρίδης να ειρωνευτεί ουσιαστικά τους Ποντίους, λέγοντας τον Μάιο του 2018 ότι «ήρθαν οι πρόσφυγες. Αλλά το να βγαίνει και να διαδηλώνει ο Πόντος ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, και ήταν πάντα ελληνική…», και με έμφαση σημειώνει ότι «ο Πόντιος είναι τρίτη γενιά Μακεδόνας, όχι εξηκοστή». Η ιστορική ανάλυση του κυρίου καθηγητή συνίσταται στο ότι «στη Μακεδονία πριν από 120 χρόνια, αν βγαίναμε στα χωριά […] της Μακεδονίας, της 3.000 χρόνια ελληνικής Μακεδονίας δεν είχαν διαμορφωμένη εθνική συνείδηση. Μιλούσαν γλώσσες, αλλά οι γλώσσες δεν είχαν εθνοτικό στίγμα».
Σχέδιο Ανάν
Υστερα από όλα αυτά, δεν είναι τυχαίο ότι ο Δημήτρης Καιρίδης αναμασά την τουρκική προπαγάνδα για το Αιγαίο και το Κυπριακό, παρέχοντας επιστημονικό άλλοθι στα διάφορα σχέδια τύπου «Ανάν» και συνδιαχείρισης του Αιγαίου. Ειδικά το Κυπριακό ο Δημήτρης Καιρίδης το αντιμετωπίζει ως βαρίδι για την ελληνική εξωτερική πολιτική και υποστηρίζει πως «το Κυπριακό κατέστρεψε τις σχέσεις μας με την Τουρκία και μας οδήγησε στη χρεοκοπία». Αναφέρει, μάλιστα, ότι «χτίστηκαν καριέρες στο Κυπριακό. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα υπήρχε, αν δεν υπήρχε το Κυπριακό»!
Για την ουσία του κυπριακού ζητήματος, η τουρκική εισβολή και κατοχή περνούν σε δεύτερη μοίρα, καθώς, κατά τους ίδιους ισχυρισμούς, «το Κυπριακό είναι κυρίως προϊόν μιας εσωτερικής πολιτικής σύγκρουσης, εντός των Ελλήνων κυρίως της Κύπρου, αλλά όχι μόνο»! Το απαύγασμα της… σκέψης του κ. Καιρίδη συνίσταται στο ότι «η Κύπρος ως έναν βαθμό έμεινε ελληνική χάρη στους Αγγλους…». Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει πως «η αλήθεια είναι ότι τη χούντα την έριξαν οι Τούρκοι»!
Το Αιγαίο
Φυσικό δεν είναι, ύστερα απ’ όλα αυτά, ο κ. Καιρίδης να θεωρεί «εθνικιστικό μύθο» το «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες»; Και, αφού η Ελλάδα… δεν ανήκει στους Ελληνες, γιατί να τους ανήκει το Αιγαίο; Λέει, λοιπόν, ο κύριος καθηγητής: «Υπάρχει η άποψη ότι το Αιγαίο είναι μια ελληνική θάλασσα. Βεβαίως, σε μεγάλο μέρος είναι. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά δεν είναι μόνο ελληνική… Το μεγαλύτερο μέρος των υδάτων είναι διεθνές! Κοντά στο 40%… Και δεν είναι ελληνική, δεν το λένε οι Τούρκοι, το λέει κι ο υπόλοιπος πλανήτης»! Αναφέρει ακόμη ότι «ο Καραμανλής το έλεγε ότι το Αιγαίο δεν είναι ελληνική θάλασσα κι όλοι οι μεγάλοι Ελληνες πρωθυπουργοί το έλεγαν στον ελληνικό λαό ότι δεν είναι μόνο ελληνική».
Υστερα από όλα αυτά, δεν προκαλεί καμία έκπληξη ο κυνισμός όσων διδάσκει ο κ. Καιρίδης στους φοιτητές για το Δημογραφικό. «Οι άνω των 80 είναι τρομερά κοστοβόροι» ανέφερε! Ε, ας κόψουμε τις συντάξεις και ας νομοθετήσουμε την υποχρεωτική ευθανασία στα 80, κύριε Καιρίδη…

ολυμπια
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη