4 Νοε 2019

Σφάζονται στην αυλή του Κυριάκου για τις πρόωρες εκλογές

Εκλογικό αιφνιδιασμό εξετάζει ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες.


Το σκεπτικό έχει ως εξής: Για να αποφευχθεί η καπηλεία της κυβερνητικής φθοράς από τον Τσίπρα η οποία θα έχει διογκωθεί μέσα στην τετραετία και ενδεχομένως να τον οδηγήσει εκ νέου στον πρωθυπουργικό θώκο, επιλέγονται οι πρόωρες κάλπες.

Έτσι, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα καταφέρει να εδραιωθεί στο πολιτικό σκηνικό ο Μητσοτάκης καθώς η νέα ήττα του Τσίπρα θεωρείται δεδομένη.

Έτσι εξηγείται, προσθέτουν επίσης, και η υποχώρηση της κυβέρνησης στις απαιτήσεις του ΚΚΕ σχετικά με την ψήφο των αποδήμων.

Ο Κυριάκος, λένε, καίγεται να περάσει το νομοσχέδιο με 200 ψήφους για να ισχύσει από τις επόμενες κάλπες, για να μπορέσει να υλοποιήσει επιτυχώς τα σχέδιά του περί πρόωρων εκλογών.

Εκτιμά, συμπληρώνουν, πως η πλειοψηφία των Ελλήνων του εξωτερικού θα προτιμήσει να ψηφίσει αυτόν αντί τον Τσίπρα, προεξοφλώντας τη νίκη του όταν αποφασίσει να πατήσει το κουμπί του εκλογικού αιφνιδιασμού.

Παράλληλα, επισημαίνουν, ότι μέσω των απρόσμενων εκλογών, θεωρεί ότι θα εξουδετερώσει και την απειλή της απλής αναλογικής. Η οποία θα αποσοβηθεί στις δεύτερες κάλπες που θα στηθούν, όπου θα ισχύσει το μπόνους του νέου εκλογικού νόμου.

Πολύ θα ήθελε να αποφύγει τον δεύτερο εκλογικό γύρο, υπογραμμίζουν, αλλά τα κουκιά για να ισχύσει ο νέος εκλογικός από τις επόμενες κάλπες δεν βγαίνουν, εξ ου και η υποταγή στο ΚΚΕ με στόχο τον «εγκλωβισμό» των αποδήμων.

Τα παραπάνω βέβαια είναι μόνο σενάρια και μένει να φανεί αν τελικά θα αποδειχτούν πραγματικά.

Έλα όμως που ήδη έχουν αρχίσει να παίρνουν σάρκα και οστά με τις πρώτες ενδοκυβερνητικές κόντρες να εκφράζονται μέσω γνωστού... φιλελεύθερου - φιλοκυβερνητικού μέσου.

Με τον έκδοτη του να εξαπολύει μύδρους κατά του Μαξίμου, καλώντας το να εγκαταλείψει τις ανόητες σκέψεις περί πρόωρων εκλογών.

Νομίζουμε ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να τον ακούσει, ίσως να τον ξανακαλούσε και στον πρωινό καφέ για να τον συνετίζει.

Διότι αν αποφασίσει να ακολουθήσει το αυτοκτονικό μονοπάτι της πρόωρης κάλπης, η νίκη δεν είναι και τόσο σίγουρη.

Κάτι που φαίνεται μέχρι κι από τις στημένες δημοσκοπήσεις, οπού ναι μεν κατατάσσεται πρώτος με διαφορά, αλλά οι πολίτες ήδη βγάζουν κόκκινη κάρτα για επενδύσεις, εθνικά και μεταναστευτικό.

Φανταστείτε πως θα αντιδράσουν αν τους ζητήσει ξαφνικά να ανανεώσουν την εντολή για το τετραετές πρόγραμμα που έδωσαν μόλις τον Ιούλιο.

Εκτός κι αν ο πρωθυπουργός τους θεωρεί ανόητους, πιστεύοντας ότι θα τους παραπλανήσει αντιγράφοντας τα πολιτικά τερτίπια του Τσίπρα, που όλοι διαπιστώσαμε τι αποτέλεσμα έφεραν.

Ίδωμεν...




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη