19 Νοε 2019

Από τον «αριστερό» στον «δεξιό» σανό...

Θα θυμάστε φυσικά τον Μητσοτάκη που ανέβαινε στα κάγκελα κατηγορώντας τον
Τσίπρα ότι επιχειρεί να δικαιολογήσει τις κυβιστήσεις του μέσω επικοινωνιακών τακτικισμών, με την πλειονότητα των αντιπολιτευόμενων τότε μέσων ενημέρωσης να σιγοντάρουν με πύρινα άρθρα για τον σανό που μοίραζε στον λαό ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σα να μην πέρασε μια μέρα...

Απλώς, η μοναδική διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι σήμερα τον σανό τον μοιράζουν... γραβατωμένοι συριζαίοι.

Και τον βάφτισαν «νόμο και τάξη».

Κοινώς, άλλαξε το πρόσημο και από «αριστερό» έγινε «δεξιό».

Έτσι, όπως ο Τσίπρας προσπαθούσε να κατευνάσει το αριστερό ακροατήριο λέγοντας ότι παρόλο που... στήθηκε στα τέσσερα στα κοράκια - αποικιοκράτες συνεχίζει να πολεμάει, έτσι κι ο Κυριάκος προσπαθεί να επισκιάσει την προεκλογική του ανακολουθία και την συνθηκολόγηση με τους δανειστές σε όλα τα μείζονα ζητήματα κηρύσσοντας τον πόλεμο στους μπαχαλάκηδες για να κατευνάσει το δεξιό ακροατήριο.

Μένει να δούμε αν τελικά θα στεφθεί με επιτυχία το όλο εγχείρημα, καθώς το αντίστοιχο του Αλέξη αποδείχτηκε ότι δεν ήταν και τόσο επιτυχημένο.

Άραγε μέχρι πότε πιστεύουν οι νέοι κυβερνώντες ότι θα θολώνουν τα νερά με την υποτιθέμενη πάταξη της εγκληματικότητας;

Και λέμε υποτιθέμενη, διότι μόνο κάποιοι αυταπατημένοι ψηφοφόροι νομίζουν ότι η εγκληματικότητα αρχίζει και τελειώνει στα Εξάρχεια, όπως θέλει να μας πείσει ο κύριος Χρυσοχοΐδης.

Οι υπόλοιποι προφανώς αντιλαμβάνονται ότι δεν κινδυνεύουν από τους μπαχαλάκηδες που ξαφνικά αποφάσισαν να μην κάψουν τα Εξάρχεια, επειδή τα ΜΑΤ τους κυνήγησαν ανηλεώς στις ταράτσες πολυκατοικιών της περιοχής.

Αλλά από τους πραγματικούς εγκληματίες -οι οποίοι δεν πρόκειται να σταματήσουν το... θεάρεστο έργο τους με επικοινωνιακές συλλήψεις αλά Κλουζώ- κι όχι από τους μπαχαλάκηδες που καθοδηγούνται από το παρακράτος για να τους τρομοκρατούν, υπηρετώντας άθελά τους το σύστημα όποτε είναι στριμωγμένο.

Αυτή είναι η πραγματικότητα κι ας βαράνε τα ΜΑΤ όσο θέλουν τους φοιτητές εξομοιώνοντάς τους με τους δικούς τους μπαχαλάκηδες μπας και νοιώσουν ασφαλείς οι... αστούληδες και αποφύγουν το κόψιμο του χεριού τους επειδή ο Μητσοτάκης τους δούλεψε κανονικότατα για να υφαρπάξει την ψήφο τους.

Βέβαια, αργά ή γρήγορα θα σκάσει η πομφόλυγα της πάταξης της εγκληματικότητας και θα γυρίσει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση μαζί με τα υπόλοιπα ψέματα.

Και τότε οι παραπλανημένοι ψηφοφόροι ακόμη μιας ασυνεπούς κυβέρνησης θα γίνουν κοψοχέρηδες.

Ελπίζουμε στο μεταξύ να μην συμβεί καμιά απρόοπτη τραγωδία λόγω της επικίνδυνης κλιμάκωσης που αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, όπως έγραψε το Antinews.

Τα οποία παρά την καθημερινή μέχρι αηδίας φιλοκυβερνητική προπαγάνδα, εκ των πραγμάτων δεν δύναται να δικαιολογηθούν.

Πως να δικαιολογηθεί άλλωστε η ανικανότητα στο μεταναστευτικό και η μετατροπή της χώρας σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών.

Ή η φούσκα της ανάπτυξης η οποία τόσο λόγω των επιδερμικών λύσεων που προτάσσει το κυβερνητικό επιτελείο όσο και της επαπειλούμενης νέας διεθνούς οικονομικής κρίσης που θα μας βρει απροετοίμαστους, είναι έτοιμη να σκάσει.

Ή η έλλειψη απτής στρατηγικής και εξωτερικής πολιτικής για να αντιμετωπιστούν οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι που ελλοχεύουν.

Προφανώς και δεν γίνεται να αντιμετωπιστεί ο αναθεωρητισμός του γείτονα ούτε με την πρόσδεσή μας στο αμερικάνικο άρμα ούτε με την... κωλοτούμπα των Πρεσπών.

Ιδιαίτερα μετά από την συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν που προμηνύει δυσάρεστες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου.

Η ιδιότυπη νέα Γιάλτα εξελίσσεται κανονικότατα κι εμείς την παρακολουθούμε από θέση παρατηρητή.

Ας ελπίσουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή οι κυβερνώντες θα αντιληφθούν τον κίνδυνο και θα αλλάξουν ρότα.

Διαφορετικά αυτή τη φορά δεν θα μιλάμε για απώλεια ονόματος αλλά για απώλεια εδάφους. Φρονούμε ότι συνειδητοποιούν ποιες θα είναι οι συνέπειες.

Ωστόσο, για να είμαστε δίκαιοι, η κυβέρνηση δεν τα έχει κάνει παντού μπάχαλο.

Οφείλουμε να της αναγνωρίσουμε ότι το πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος εδραιώνεται με μεγάλη επιτυχία.

Έχει παλινορθωθεί σχεδόν όλος ο μεταπολιτευτικός εσμός που μας οδήγησε στα μνημόνια για να το στελεχώσει.

Οι διαπλεκόμενοι πλέον θα μπορούν να καταναλώνουν το μαύρο χρήμα που εξασφάλισαν με απάτες και λοβιτούρες με την ευγενική χορηγία του.

Σημαντικότερη τομή του όμως είναι ο πλουραλισμός, όπου μέσω μιας απόλυτα διαφανούς και δημοκρατικής διαδικασίας η πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης θα ελέγχονται από έναν ολιγάρχη που τυχαίνει να είναι και συγγενής της κυβέρνησης.

Έτσι... η πολυαναμενόμενη κανονικότητα είναι δεδομένο ότι θα χτυπήσει κόκκινο ξεπερνώντας τις προσδοκίες των πολιτών, όπως μας είπε εσχάτως ο πρωθυπουργός.

Οι οποίοι αδιαμαρτύρητα μέχρι να ξυπνήσουν, όπως αναφέραμε, θα προστρέχουν να πληρώνουν τους φόρους τους για να μπορεί το Μαξίμου να στρώνει κόκκινα χαλιά, σαν αυτό που έστρωσε στην ΕΡΤ για να υποδεχθεί την... σιδηρά κυρία της δημοσιογραφίας Όλγα Τρέμη.

Μένουν και κάποιες λεπτομέρειες για να... μακροημερεύσει το νέο καθεστώς.

Με κυριότερες εξ αυτών το πρόσωπο που θα επιλεχθεί για νέος ή νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η έκβαση του νόμου για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού.

Δύσκολες εξισώσεις, καθώς ενδεχόμενη λανθασμένη επιλογή για τον Πρόεδρο μπορεί να ρίξει μπουρλότο στη ΝΔ, ενώ αν το ΚΚΕ δεν ψηφίσει τελικά το νόμο όπως διαφάνηκε από την τελευταία τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός θα γίνει περίγελος της οικουμένης.

Καλή επιτυχία...




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη