13 Νοε 2019

Άτακτη υποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ: Δεν εμφανίστηκαν Πολάκης - Τζανακόπουλος στην Προανακριτική

Σε άτακτη υποχώρηση προέβη ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι Παύλος Πολάκης και Δημήτρης
Τζανακόπουλος δεν εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τη σκευωρία της Novartis.

Για την εξέλιξη ενημέρωσε τους δημοσιογράφους η Όλγα Γεροβασίλη.


Στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης που θα αφορά τις αιτήσεις εξαιρέσεων των τριών βουλευτών θα παραβρίσκεται εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ μόνο ο Σπύρος Λάππας.

Μετά τα διαδικαστικά και αναλόγως των εξελίξεων θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση και οι λοιποί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Θάνος Πλεύρης, Κώστας Κυρανάκης και Βασίλης Κεγκέρογλου υποστήριξαν ότι δεν συντρέχουν λόγοι εξαίρεσης τους αν και αποχώρησαν από την διαδικασία προκειμένου τα υπόλοιπα μέλη να αποφασίσουν για το σχετικό αίτημα.

Στη Βουλή βρίσκεται και ο Κωνταντίνος Φρουζής ο οποίος αναμένει να δει αν θα καταθέσει σήμερα.
Απορρίφθηκε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να ανακληθεί η απόφαση εξαίρεσης των Πολάκη και Τζανακόπουλου

Από και πέρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, το αίτημα που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακληθεί η απόφαση για την εξαίρεση του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της υποτιθέμενης σκευωρίας θα τεθεί μετά από σχετική αίτηση του συνηγόρου του κ. Παπαγγελόπουλου το θέμα της εξαίρεσης μελών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ από την επιτροπή καθώς προκύπτουν υπόνοιες μεροληψίας τους», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και υποστηρίζει ότι σήμερα τίθεται το θέμα αν θα παραμείνουν στην επιτροπή οι τρεις βουλευτές.

«Θα μείνουν πιστοί σε όσα έλεγαν τόσες μέρες ή θα αποφασίσουν με άλλα μέτρα και σταθμά επειδή το αίτημα αφορά εκείνους; Αν επιλέξουν το δεύτερο, θα εξευτελίσουν ακόμη περισσότερο τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα, τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, την Επιτροπή και τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και… προκαλεί την πλειοψηφία να εφαρμόσει όσα εφαρμόστηκαν για τη μειοψηφία.

«Ειδάλλως θα επιβεβαιώσουν σε όλους τους πολίτες ότι είναι απλοί δικολάβοι και πραξικοπηματίες με θεσμικό περιτύλιγμα», επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη