25 Νοε 2019

Αποκάλυψη: Απορρίφθηκε σχέδιο μεταφοράς μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά για να μην αντιδράσει η Τουρκία!

Τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση απέρριψε σχέδιο κατασκευής
προαναχωρησιακών κέντρων για τους μετανάστες στα σχεδόν ακατοίκητα ελληνικά νησιά Λέβιθα και Κίναρο, αποκαλύπτει ο Σταύρος Λυγερός.

Οπως λέει το υπουργείο Εσωτερικών γνωμάτευσε αρνητικά, επειδή τα δύο νησιά, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τις 18 ελληνικές νησίδες, τις οποίες η Άγκυρα αρχικά χαρακτήριζε «γκρίζες ζώνες» και στη συνέχεια τουρκικές.

Αλλά και η εφημερίδα «Εστία» στο πρωτοσέλιδο της σήμερα, αναφέρεται στο ίδιο θέμα, γράφοντας πως η Ελλάς ανακρούει πρύμναν όσον αφορά τη νήσο Λέβιθα μόνο και μόνο για να μην προκληθούν τριβές με την Τουρκία η οποία θεωρεί την εκεί θαλάσσια περιοχή «γκρίζα ζώνη».

Πράγματι η νήσος βρίσκεται ανατολικά της νησίδος Κίναρος για την οποία η Αγκυρα δημιούργησε ζήτημα όταν άρχισε επιχείρηση ερεύνης για τους πιλότους του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσαν εκεί κατά τη διάρκεια ασκήσεως. «Το γεγονός ότι η περιοχή αυτή κείται δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου δεν σημαίνει τίποτα για τους Τούρκους. Την διεκδικούν ευθέως και εμείς υποχωρούμε» γράφει η εφημερίδα. Πληροφορίες επιμένουν ότι την άποψη αυτή εισηγήθηκαν εκπρόσωποι κορυφαίου υπουργείου κατά την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για το μεταναστευτικό, με επιχειρήματα απλά όσο και φοβικά. Η Τουρκία θα αντιδράσει! Αν πρόκειται να υποχωρούμε κάθε φορά που η Τουρκία αντιδρά, τότε για τι είδος εθνική κυριαρχία μιλούμε», αναφέρει η «Εστια».
Η νήσος Λέβιθα

Διοικητικά υπάγεται στον Δήμο Λέρου αν και για αιώνες ανήκε στο περιουσιολόγιο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου της Πάτμου.

Στην απογραφή του 2001 ζούσαν εκεί 8 κάτοικοι, ενώ σε αυτή που έγινε 10 χρόνια, εμφανίζεται ακατοίκητο, ωστόσο εκεί μένει το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου η οικογένεια Καμπόσου με τις ρίζες της στο συγκεκριμένο νησί να ξεκινούν από το 1820.
Λυγερός: «Φοβικό σύνδρομο»

«Μοιάζει σαν ψέμα, αλλά είναι απολύτως αληθινό. Υπό το κράτος του φοβικού συνδρόμου, η κυβέρνηση δεν τολμά να κατασκευάσει προαναχωρησιακά κέντρα στις ελληνικές νησίδες, επειδή ενδεχομένως η Τουρκία θα αντιδράσει!», αναφέρει ο γνωστός δημοσιογράφος, Σταύρος Λυγερός.

«Η κυβέρνηση εξέτασε πολύ σοβαρά –σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες– το ενδεχόμενο να κατασκευάσει κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα στα ελληνικά νησιά Λέβιθα και Κίναρο, οι οποίες βρίσκονται στο κεντροαανατολικό Αιγαίο, δυτικά της Λέρου, ανατολικά της Αμοργού και βόρεια της Αστυπάλαιας. Τελικώς, δεν θα το πράξει για λόγους που θα εξηγήσουμε παρακάτω και οι οποίοι είναι εξόχως ανησυχητικοί» αναφέρει σε άρθρο του ο κ. Λυγερός.



ΠΗΓΗ: slpress.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη