15 Νοε 2019

Κανένας φαρμακοποιός στο νέο ΔΣ του ΕΟΦ...Mαλλον δεν ειναι γνωστες των φαρμακων οι φαρμακοποιοι!!!

Της Ανθής Αγγελοπούλου
Απουσία φαρμακοποιών παρατηρείται στη νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού

Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) στο ΦΕΚ που εκδόθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλης Κικίλια και του αναπληρωτή υπουργού Βασίλη Κοντοζαμάνη.
Σύμφωνα με την απόφαση φεύγει από πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) ο Ιωάννης Μαλέμης και τη θέση του παίρνει ο Δημήτρης Φιλίππου.
Επίσης ο φαρμακοποιός Ηλίας Γιαννόγλου φεύγει από τη θέση του Αντιπροέδρου Α΄ και στη θέση του ορίσθηκε ο γιατρός Ελευθέριος Πάλλης, με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης .
Επίσης φεύγει η φαρμακοποιός Κλεαρέτη Παρασκευοπούλου, από τη θέση του Αντιπροέδρου Β΄ και τη θέση της μπαίνει ο Διευθυντής Οικονομικής Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Χαράλαμπος Κανδηλώρος.
Από τα τακτικά μέλη αντικαθιστάται ο Άγγελος Παπαδόπουλος, Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και η αναπληρώτρια αυτού Βασιλική Βασιλείου γιατρός ενδοκρινολόγος. Τη θέση τους λαμβάνουν η Αθηνά Κοντογιάννη, Λέκτορας Αστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, με αναπληρώτριά της τη νομικό Παναγούλια Μακρή.
Επίσης ορίζεται ο Χρήστος Κουρούσης γιατρός ειδικότητας Ιατρικής της Εργασίας, ως τακτικό μέλος του ΔΣ του ΕΟΦ, με αναπληρώτριά του τη Μαρία Γαζούλη, αναπλ. καθηγήτρια Εργαστηρίου Βιολογίας-Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, σε αντικατάσταση της φαρμακοποιού Δέσποινας Χάϊδως Κουτσίκου, φαρμακοποιού.
Ο Αντιπρόεδρος Α΄ του ΕΟΦ έχει εκτελεστικά καθήκοντα και ο Αντιπρόεδρος Β΄ είναι αρμόδιος για ζητήματα επιστημονικών ερευνών και δράσεων. Σε περίπτωση απουσίας του Προέδρου για οποιονδήποτε λόγο, τον αναπληρώνει κατά σειρά ο Α΄ ή ο Β΄ Αντιπρόεδρος.
Τέλος, να σημειωθεί ότι στο ίδιο ΦΕΚ αναφέρθηκε και ο επίσημος διορισμός του μετακλητού Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλου.




https://www.naftemporiki.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη