3 Δεκ 2019

Στις 7 Ιανουαρίου η συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο - Ποια θέματα βρίσκονται στην ατζέντα (ανακοίνωση)

Στις 7 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου
Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουάρίου στην αμερικανική πρωτεύουσα.


Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η συνάντηση των δύο ανδρών θα επιβεβαιώσει τους ισχυρούς δεσμούς φιλιάς και συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.

Ακόμα, ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην επισήμανση του Λευκού Οίκου ότι οι Ντόναλντ Τραμπ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συζητήσουν τρόπους για την προώθηση των μακροχρόνιων στρατηγικών συμφερόντων των δύο εθνών καθώς και για την την ενίσχυση της σταθερότητας, της ευημερίας και της συνεργασίας σε Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να υποδεχτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια επίσκεψη που θα «γιορτάσει τους ισχυρούς δεσμούς στην οικονομία, την ασφάλεια και τον πολιτισμό μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, ενός σημαντικού συμμάχου του ΝΑΤΟ».

Τις προηγούμενες ημέρες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός σκοπεύει να εκθέσει στον Ντόναλντ Τραμπ τους κινδύνους που απορρέουν από την στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και γενικότερα στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να έχουν μια πρώτη επαφή στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο στις 4 Δεκεμβρίου.

Οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόναλντ Τράμπ είχαν προγραμματίσει να συναντηθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.


Ωστόσο, η έρευνα που ξεκίνησε η Βουλή των Αντιπροσώπων σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ με το ερώτημα της παραπομπής για το oυκρανικό σκάνδαλο ανάγκασε τότε τον Αμερικανό Πρόεδρο να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη