12 Δεκ 2019

Ε.Ε.: «Το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης παραβιάζει το διεθνές δίκαιο»

«Η συμφωνία μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας που προσδιορίζει θαλάσσιες ζώνες αποτελεί
παραβίαση του διεθνούς δικαίου», θα αναφέρουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στηρίζοντας την Ελλάδα, σύμφωνα με προσχέδιο δήλωσης που δημοσίευσε το Reuters.

«Το μνημόνιο Τουρκίας- Λιβύης σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών στη Μεσόγειο Θάλασσα παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών και δεν συμμορφώνεται με το δίκαιο της θάλασσας (του ΟΗΕ)», θα αναφέρουν ακόμα οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαιώνει αναμφίβολα την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα και την Κύπρο αναφορικά με αυτές της πράξεις της Τουρκίας», θα προσθέτει η δήλωση των ηγετών των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το θέμα της Τουρκίας και της συμφωνίας με τη Λιβύη, θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο, ο οποίος ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες, για τη ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, "έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επαφές για το θέμα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει προετοιμαστεί μια δήλωση η οποία όπως είπε «πιστεύουμε ότι θα γίνει δεκτή από όλους»".
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη