11 Δεκ 2019

«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν Αυγενάκης-Μαυρωτάς στο Αθλητισμού… επειδή ο ΓΓΑ έκανε το καθήκον του!

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Piperata.gr ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης
Αυγενάκης, ενοχλήθηκε σφόδρα (αξιοπερίεργο το γιατί) από υπηρεσιακές ενέργειες που έκανε ο ΓΓΑ ως όφειλε, χωρίς να τον ρωτήσει, προκειμένου να εφαρμοστεί απόφαση του επιθεωρητή – ελεγκτή Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., σχετικά με τη νομιμότητα του ΔΣ της ΟΜΑΕ.


…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Πιο συγκεκριμένα, μετά από καταγγελίες -και σκληρό αγώνα- στελέχους του χώρου του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στην Ελλάδα, ο επιθεωρητής – ελεγκτής του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.), αφού παρενέβη και διαπίστωσε ότι στην Ομοσπονδία του Αθλήματος (ΟΜΑΕ) υπήρχαν οικονομικές ατασθαλίες, το δε ΔΣ αυτής απαρτιζόταν από μέλη που ταυτόχρονα ήταν και κριτές (διαιτητές), αποφάνθηκε την καθαίρεση ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου.


Η απόφαση του επιθεωρητή – ελεγκτή Ασημάκη Πανουτσόπουλου παρότι είχε παραδοθεί στην ΓΓΑ επί Ιούλιου Συνοδινού (ΣΥΡΙΖΑ), δεν εφαρμόστηκε, όπως κατά ύποπτο τρόπο και πολλές άλλες. Υποθέσεις για τις οποίες τότε τρώγονταν ο υφυπουργός Βασιλειάδης (ΣΥΡΙΖΑ) με τον ΓΓΑ του, προκειμένου να εφαρμοστούν, καθώς όλως περιέργως καθυστερούσαν για δήθεν νομικίστικες ερμηνείες…


Το αξιοπερίεργο τώρα είναι ότι, ενώ ο Γιώργος Μαυρωτάς (ο νέος ΓΓΑ επί Μητσοτάκη – Αυγενάκη) θέλησε και έτρεξε τις υποθέσεις αυτές, με πρώτη και καλύτερη της ΟΜΑΕ που έχει εξόφθαλμα σκάνδαλα, ο υφυπουργός, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, αντί να τον συγχαρεί, μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση εφαρμογής της έκπτωσης του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) και που ήδη ανέλαβε νέα προσωρινή διοίκηση, αυτός τελικά του επιτέθηκε φραστικά, καθώς έδειξε να είναι σφόδρα δυσαρεστημένος που ο ΓΓΑ έκανε το υπηρεσιακό του καθήκον.

Να σημειωθεί ότι ο ΓΓΑ, Γιώργος Μαυρωτάς, αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού. Θα πείτε πως και ο κύριος Αυγενάκης είναι. Θα απαντήσω: Μπα, μην είστε τόσο σίγουροι… Επιβλήθηκε ως επιλογή άλλων κέντρων. Οικογενειακών και χορηγικών… Αυτό λένε οι κακές γλώσσες όσων ξέρουν πρόσωπα και πράγματα, στην Πειραιώς, στο Μαξίμου και στο υπουργείο. Τα ίδια λένε πλέον και σε χώρους σωματείων και ομοσπονδιών.

Ίσως έτσι εξηγείτε το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα ο κ. Μαυρωτάς, πέρα από τις υπηρεσιακές αρμοδιότητες που έχει διά νόμου και θέσης, ακόμη δεν έχει λάβει από τον υφυπουργό Αυγενάκη τις -επιπλέον- αρμοδιότητες του, κάτι το οποίο τα Piperata.gr το έχουν αποκαλύψει εδώ και δύο μήνες.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη