Από το βιβλίο καλογηρικής μαγειρικής του πατέρα Δοσίθεου.
ΥΛΙΚΑ 6 φύλλα κρούστας 1 κιλό μελιτζάνες 4 κρεμμύδια ξερά κομμένα 400 γρ. ελαιόλαδο ½ κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες λίγη ρίγανη αλάτι και πιπέρι κατά βούληση ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες αφαιρώντας αρκετό φλοιό. Τις κόβουμε σε μικρούς κύβους και τις ξεπικρίζουμε σε αλατόνερο. Τις στύβουμε καλά και τις ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τη ρίγανη, το πιπέρι και το λάδι. Λαδώνουμε τρία φύλλα κρούστας στο ταψί και στρώνουμε τη γέμιση. Έπειτα λαδώνουμε και τα άλλα τρία φύλλα από πάνω. Ραντίζουμε με λίγο νερό, χαράζουμε ελαφρώς σε κομμάτια και ψήνουμε στους 220° Κελσίου για περίπου 60΄. Πηγή: mothersblog.gr. http://www.pontos-news.gr/article/202673/nistisimi-melitzanopita-me-manitaria
ΥΛΙΚΑ 6 φύλλα κρούστας 1 κιλό μελιτζάνες 4 κρεμμύδια ξερά κομμένα 400 γρ. ελαιόλαδο ½ κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες λίγη ρίγανη αλάτι και πιπέρι κατά βούληση ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες αφαιρώντας αρκετό φλοιό. Τις κόβουμε σε μικρούς κύβους και τις ξεπικρίζουμε σε αλατόνερο. Τις στύβουμε καλά και τις ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τη ρίγανη, το πιπέρι και το λάδι. Λαδώνουμε τρία φύλλα κρούστας στο ταψί και στρώνουμε τη γέμιση. Έπειτα λαδώνουμε και τα άλλα τρία φύλλα από πάνω. Ραντίζουμε με λίγο νερό, χαράζουμε ελαφρώς σε κομμάτια και ψήνουμε στους 220° Κελσίου για περίπου 60΄. Πηγή: mothersblog.gr. http://www.pontos-news.gr/article/202673/nistisimi-melitzanopita-me-manitaria