6 Δεκ 2019

Μάχη... αιωνίων στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό (21:30, Novasport2) στο κλειστό του ΟΑΚΑ,
στο πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της φετινής σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.


Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό, στο πιο σημαντικό παιχνίδι της ημέρας, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Euroleague.


Οι δύο ομάδες προέρχονται από εξαιρετικές εμφανίσεις και σημαντικές νίκες. Από τη μία οι «πράσινοι» έκαναν... σκόνη και θρύψαλα την Μπασκόνια, επικρατώντας με το εμφατικό 100-68 στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο και έφτασαν σε άνετη νίκη με 91-70.
Ο Παναθηναϊκός (7-4 το ρεκόρ του στην Euroleague) βρίσκεται σε πολύ καλό μομέντουμ, καθώς μετρά τρεις διαδοχικές νίκες, οι οποίες τον έχουν βοηθήσει να ανέβει σημαντικά στην βαθμολογία της Euroleague. Ο Ρικ Πιτίνο έφερε την... αύρα του στο ΟΑΚΑ, κάτι που φάνηκε από την αναμέτρηση με την Μπασκόνια, με τον ενθουσιασμό να είναι διάχυτος. Παράλληλα, απέναντι στον Ολυμπιακό το «τριφύλλι» δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, με τον Πιτίνο να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.


Ο Ολυμπιακός (5-6 το ρεκόρ του στην Euroleague), από την άλλη πλευρά, μετρά τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του, βγάζοντας πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν. Ο Κεστούτις Κεμζούρα θέλει να δει τους παίκτες του να συνεχίζουν στον ρυθμό που βρέθηκαν στις αναμετρήσεις με Άλμπα Βερολίνου και Αρμάνι Μιλάνο, παλεύοντας ως το φινάλε για νίκη στο ΟΑΚΑ. Ο Λιθουανός κόουτς θα περιμένει ως την τελευταία στιγμή τον Ουίλι Ριντ, με τον Αμερικανό σέντερ να είναι αμφίβολος για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ σημαντικός παράγοντας αναμένεται να είναι και ο κόσμος. Το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων αναμένεται να είναι κατάμεστο, στην πρώτη «αιώνια» κόντρα της σεζόν, ενώ η ΚΑΕ Παναθηναϊκός καθ' όλη τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών τόνισε, με μηνύματα και βίντεο στα social media, να στηρίξει ο κόσμος μόνο με τη φωνή του την ομάδα.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα, Μπόρις Ρίζικ και Κάρλος Περούγκα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη