15 Δεκ 2019

Συγκλονίζει η δημοσκόπηση της MRB>Το 56% των Ελλήνων πιστεύει ότι τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα.

Τρόμο προκαλούν τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της MRB η οποία μεταξύ
άλλων εμφανίζει και τον ΣΥΡΙΖΑ να μειώνει τη διαφορά.
Το πιο συνταρακτικό εύρημα της ...

δημοσκόπησης είναι ότι το 59,4% των πολιτών δηλώνει ότι τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα και το 41% να δηλώνει ότι αισθάνεται οργή.

Και πως να μην αισθάνονται έτσι οι Ελληνες όταν για μία ακόμη φορά οι ελπίδες τους διαψεύδονται.
Η νέα κυβέρνηση δεν προχωρά σε τολμηρές μεταρρυθμίσεις, δεν μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές, ενώ αυξάνει τους ασφαλιστικούς προκαλώντας τρόμο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Είναι αξιοσημείωτη έως πρωτοφανής η απουσία προετοιμασίας του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Το δε ασφαλιστικό Βρούτση δείχνει να μετατρέπεται σε οδυνηρή αποτυχία-επιπέδου Κατρούγκαλου.
Δυστυχώς η ΝΔ ανασταίνει τον εφιάλτη του Σύριζα.
Η ΝΔ προηγείται με διαφορά 12,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δείχνουν οι τάσεις της MRB.
Η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 36,8% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 24,5%. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 7,7%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4,3%, ΜέΡΑ 25 3,2%, Χρυσή Αυγή 2,7%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%.
«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,9% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 11,3%.
Τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι η ανεργία με 52%, το μεταναστευτικό/προσφυγικό/οικ. μετανάστες με 40,5%, η υγεία/περίθαλψη με 33,6%, το φορολογικό σύστημα με 33,4% και η οικονομική ανάπτυξη με 30%.
Η λέξη «ελπίδα» σε ποσοστό 41,1% εκφράζει περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας, ακολουθεί η «οργή» με ποσοστό 41%, η «ντροπή» με 36,9% και ο «φόβος» με 35,6%.
Στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», το 56,1% απαντά «Πολύ άσχημα-Αρκετά άσχημα», ενώ το 16,9% απαντά «Πολύ καλά-Αρκετά καλά».
Στο ερώτημα, «πώς κρίνετε σε γενικές γραμμές σήμερα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας», το 59,4% απαντά «Πολύ κακή – κακή» και το 12,9% απαντά «Πολύ καλή-καλή».
Η πανελλαδική έρευνα έγινε σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και διεξήχθει στις 27 Νοεμβρίου-5 Δεκεμβρίου 2019.

κουρδιστο πορτοκαλι
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη