11 Δεκ 2019

Ν.Δ.: Αυτοί είναι οι βουλευτές που αναλαμβάνουν επικεφαλής γραμματειών (Photos)

Έπειτα από απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού, Κυριάκου
Μητσοτάκη, τοποθετούνται δύο βουλευτές σε θέσεις γραμματέων του κόμματος.

Στη γραμματεία Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων (πρώην Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης) ορίζονται ως επικεφαλής ο Βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών, Διονύσιος Χατζηδάκης και ως οργανωτικός γραμματέας ο Σπύρος Σταθούλης.


Στη γραμματεία Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίζεται ως επικεφαλής ο Βουλευτής Σερρών, Αναστάσιος Χατζηβασιλείου.

Τα βιογραφικά των νέων Γραμματέων της Νέας Δημοκρατίας

Διονύσης Χατζηδάκης: Ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού εν αποστρατεία. Κυβέρνησε, κατά τη διάρκεια της θητείας του, 3 τύπους πολεμικών πλοίων, διετέλεσε υπασπιστής 2 υπουργών Εθνικής Άμυνας και υπηρέτησε ως ναυτικός ακόλουθος στη Γαλλία με ταυτόχρονη διαπίστευση στην Ισπανία και το Βέλγιο. Εξελέγη 4 συνεχόμενες φορές Δήμαρχος Παλ. Φαλήρου και αντίστοιχα στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ Αττικής. Εξελέγη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στον Νότιο Τομέα Αθηνών, τον Ιούλιο του 2019. Ορίστηκε στις μόνιμες επιτροπές της Βουλής σε θέματα Εξωτερικών, Άμυνας και Περιβάλλοντος.



Σπύρος Σταθούλης: Γεννήθηκε το έτος 1962 στο Μαρούσι. Αποφοίτησε από το 1 ο Λύκειο Αμαρουσίου και στη συνέχεια σπούδασε Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Παν/μιο και Νομικά στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης.

Είναι Δικηγόρος Αθηνών από το 1992. Εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου την περίοδο 1994-
1998. Ασχολήθηκε και πάλι με τα κοινά του Δήμου Αμαρουσίου το 2007 και έκτοτε εκλέγεται συνεχώς δημοτικός σύμβουλος για τις δημοτικές περιόδους 2007-2010, 2010-2014, 2014-2019 ενώ επανεξελέγη και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019. Είναι Αναπληρωτής Δήμαρχος Δήμου Αμαρουσίου και Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημοτικής Περιουσίας και Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αμαρουσίου.



Αναστάσιος Χατζηβασιλείου: Είναι βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας και Γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Γεννήθηκε στις Σέρρες, το 1981. Είναι Πολιτικός Επιστήμονας με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και την Πολιτική Ιστορία. Αποφοίτησε από το Τμήμα Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Συνέχισε τις σπουδές του στην διεθνή
πολιτική και τα ζητήματα Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σήμερα, ολοκληρώνει την διδακτορική του διατριβή στο Πάντειο. Έχει τιμηθεί με υποτροφίες από την Κυπριακή Δημοκρατία και από τα Ιδρύματα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», «Λίλιαν Βουδούρη» και «Μποδοσάκη». Του έχουν απονεμηθεί διακρίσεις αριστείας από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Τούρκικα και Ισπανικά.


Έχει εργαστεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Υπουργείο Εξωτερικών και στη Βουλή των Ελλήνων, και ως ερευνητής στο Τμήμα Ερευνών Εξωτερικής Πολιτικής και Κυπριακού στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου. Έχει διδάξει ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας και στο Πάντειο.

Στον ιδιωτικό τομέα, έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στην Αθήνα και στην Κωνσταντινούπολη, με ειδίκευση στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τις διεθνείς επιχειρηματικές συνέργειες.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη