23 Ιαν 2020

Πόσο επικίνδυνο είναι το δίκτυο 5G;

Ο επιστήμονας Θ. Μέτσης αποκαλύπτει ότι τα επίπεδα ασφάλειας στην Ελλάδα έχουν μείνει στο μακρινό... 1998

Σοβαρά ερωτήματα, που χρήζουν ουσιαστικών απαντήσεων για την υγεία των ..

πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία του τόπου, προκαλεί η άκριτη επιδίωξη της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναβάθμιση των δικτύων σε 5G, χωρίς προηγουμένως να έχει βεβαιωθεί αν είναι ασφαλή.

Την ώρα που ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης διατρανώνει τη δημοπρασία για το 5G έως το τέλος του έτους, έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως επικαιροποίηση των επιτρεπτών ορίων ακτινοβολίας στη χώρα μας έχει να γίνει από το 1998. «Το ουσιαστικότερο όλων είναι ότι εισερχόμεθα στην 5η γενιά κινητής τηλεφωνίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, επικαλούμενοι ασφάλεια από όρια “επικινδυνότητας” της πρώτης γενιάς 2G ή GSM από το 1998.
Η ελληνική επικράτεια έχει κάνει μια μικρή έκπτωση στα όρια αυτά της προηγούμενης εικοσαετίας και έχει νομοθετήσει τα όρια από το 2000 χωρίς καμία επικαιροποίηση μέχρι σήμερα. Κάτω από αυτά τα όρια της προηγούμενης εικοσαετίας έρχεται η Ελληνική Πολιτεία να υιοθετήσει και να εφαρμόσει τη σύγχρονη τεχνολογία 5G, και μας καθησυχάζει ότι τα ομολογουμένως “ληγμένα όρια” του 1998 μπορούν να προστατεύσουν ακόμα και σήμερα τον Ελληνα πολίτη» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο διδάκτωρ μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος και μηχανικός Περιβάλλοντος Θεόδωρος Μέτσης.

Στην Ευρώπη
Όπως εξηγεί, στην Ευρώπη υπάρχουν χώρες, όπως η Ιταλία, η Πολωνία, η Ρωσία, η Ελβετία, η Βουλγαρία, και ορισμένες περιοχές, όπως η Βαλονία στο Βέλγιο, το Παρίσι και το Μονακό, που υιοθετούν εδώ και χρόνια όρια για την ακτινοβολία 60 φορές κάτω από τα ελληνικά. «Σήμερα, και ενώ η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας μας διαβεβαιώνει ότι το εθνικό παρατηρητήριο που έχει εγκαταστήσει καταγράφει πολύ χαμηλές ακτινοβολίες, βλέπουμε ακτινοβολία σε πάρα πολλές γειτονιές να ξεπερνά τα όρια των χωρών που αναφέραμε πιο πάνω κατά 50% και ακόμα κατά 100%» συμπληρώνει ο Δρ Μέτσης.
Οι χώρες αυτές έχουν υιοθετήσει ως όρια ακτινοβολίας την πυκνότητα των 100.000 μW/m2, ενώ σήμερα στη χώρα μας καταγράφουμε μέσα στον αστικό ιστό, ακόμα και σε διαμερίσματα, τιμές 150.000 μW/m2, μέχρι και 200.000 μW/m2, δηλαδή τιμές που ξεπερνούν τα όρια της Ελβετίας της Ρωσίας, της Ιταλίας κ.λπ. κατά 100%.
Μάλιστα, όπως λέει, διαπιστώθηκε μέσω ειδικών μετρητών ακτινοβολία που έφτανε σε ένταση τα 158.000 μW/m2 μέσα σε διαμέρισμα, όπου η τετραμελής οικογένεια εμφάνισε τρεις καρκίνους και ένα εγκεφαλικό.
Κατά τον Δρα Μέτση, όσα παρατηρητήρια ακτινοβολίας και να τοποθετηθούν και όσες μετρήσεις και να κάνει η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει, δεδομένου ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας αξιολογούνται πάντα με τα όρια και τα κριτήρια του 1998, αγνοώντας εντελώς «μια ογκώδη και ανησυχητική βιβλιογραφία που μας ενημερώνει και τεκμηριώνει τους πολλαπλούς κινδύνους για την υγεία, και μάλιστα για προηγούμενες τεχνολογίες 2G, 3G και 4G».
Μάλιστα, στις χιλιάδες μελέτες που έχουν δημοσιευτεί και αφορούν τις επιπτώσεις στην υγεία περιλαμβάνονται, κατά τον Δρα Μέτση, και δεκάδες που αναφέρουν και τεκμηριώνουν τις αρνητικές συνέπειες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην ανδρική γονιμότητα.
Επίθεση
«Σε ένα κράτος με τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα, όπως η Ελλάδα, θα περίμενα οι επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας να είχαν ληφθεί σοβαρά υπόψη, καθώς το επίδομα για κάθε παιδί, που ορθά θέσπισε η παρούσα κυβέρνηση, δεν πιστεύω ότι έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει και την ανδρική γονιμότητα» τόνισε με σαφή ειρωνική διάθεση ο Δρ Μέτσης.
Στο μεταξύ, πολίτες από 32 χώρες του κόσμου εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για την εγκατάσταση του δικτύου 5ης γενιάς. Στην Αγγλία έχει ξεσηκωθεί όλη η κομητεία του Ντέβον με πληθυσμό 1.100.000 κατοίκους, ενώ οι κάτοικοι του Μόντρεαλ στον Καναδά κατεβαίνουν σε πορείες επειδή έχουν ήδη τοποθετηθεί 200 κεραίες 5G στην πόλη τους.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη