19 Ιαν 2020

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ!

Είμαστε Ελλάδα, δεν είμαστε Ευρώπη. Μάλιστα. Έτσι είναι. Ποια είναι η βασική
διαφορά μας από την κοινωνία που έχει φτάσει η Ευρώπη; Εδώ σε θέλω. Δίνεις τη σωστή απάντηση και, τουλάχιστον, παραδέχομαι ότι γνωρίζεις. Δηλαδή;

Πως να έχεις απαίτηση από τον άλλον, που όχι μόνο δεν του ταιριάζει, δεν του πάει το ευρωπαϊκό κοστούμι, αλλά και δεν ξέρει τι είναι Ευρώπη.

Ευρώπη είναι ο πεζόδρομος να ‘ναι πεζόδρομος. Να, η τεράστια διαφορά του Έλληνα από την Ευρώπη. Ο πεζόδρομος του Έλληνα δεν είναι πεζόδρομος. Τόσο απλά. Είναι και για μηχανάκια, και για παρκάρισμα των Ι.Χ., και για ξεφόρτωμα φορτηγών, και για πέρασμα αυτοκινήτων εκτός από... λεωφορείων, πούλμαν και τρακτέρ.
Τι συμβαίνει. Γιατί ο Έλληνας δεν απολαμβάνει τον πεζόδρομο, τούτη την πολυτέλεια στην πόλη. Ναι, είναι πολιτισμός και πολυτέλεια να έχεις πεζόδρομο, αλλά να είναι... πεζόδρομος. Τι συμβαίνει;
Ο Ευρωπαίος, ο πολιτισμένος, δηλαδή αυτός ο οποίος λατρεύει συνειδητά τη νομιμότητα, πρώτα ορίζει αρχιτεκτονικά, χωροταξιακά την περιοχή προς κατοίκηση. Κι αυτό γίνεται με σχεδιασμό, με προδιαγραφές, και μετά αποφασίζει που θα κτιστούν σπίτια, καταστήματα, δημόσια κτίρια, γήπεδα, σχολεία, εκκλησίες.
Ο μη Ευρωπαίος, δηλαδή ο πειρατής, δηλαδή ο Βαλκάνιος λεχρίτης, ο γονιδιακά ενεργών παράνομα, ο νοιώθων κορόιδο αν πειθαρχήσει στο νόμο, είναι ο απόλυτα υπεύθυνος της αναρχοοικοδόμησης. Έτσι στριμωγμένα και τουρλού τουρλού που τα έχει φτιάξει, επόμενο είναι να μην ανασάνει ο πεζόδρομος ως... πεζόδρομος. Στη φώτο πεζόδρομος στην Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.


http://www.apodytiriakias.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη