13 Ιαν 2020

Εκλογή ΠτΔ: Οι ημερομηνίες-«κλειδιά» για τις τελικές αποφάσεις Μητσοτάκη- Ποιος ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού

Διάχυτη είναι η αίσθηση τόσο στο Μαξίμου
όσο και στη Νέα Δημοκρατία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα αφήσει να εξαντληθεί ολόκληρη η συνταγματική προθεσμία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς δεν θα ήθελε με τίποτα σε μία περίοδο που όλα βαίνουν σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό ένα τόσο σοβαρό ζήτημα συνταγματικής τάξης να μετατροαπεί σε τηλεοπτικό σόου.

Με άλλα λόγια υπάρχει η ανάγνωση στο πρωθυπουργικό γραφείο “πως ό,τι είναι να γίνει, θα πρέπει να γίνει άμεσα”, ολοκληρώνοντας αυτή την συζήτηση προκειμένου να ανοίξει ένας νέος κύκλος κυβερνητικής δράσης και ως προς την επικοινωνία και ως προς την ουσία.

Έτσι, μετά τις αλλαγές στα σχετικά άρθρα του συντάγματος για την προεδρική εκλογή απαιτούνται πλέον τέσσερις ψηφοφορίες 200, 200, 180 και 151.

Η θητεία του κ. Παυλόπουλου λήγει στις 12 Μαρτίου 2020, με τη διαδικασία στο κοινοβούλιο να αρχίζει τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα, στα μέσα Φεβρουαρίου.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ήδη είναι γνωστό, προτίθεται να δημοσιοποιήσει την προτασή του για την προεδρία μεταξύ της 22ας Ιανουαρίου, ημέρα που πιθανότατα θα ψηφιστεί ο νέος εκλογικός νόμος και του πρώτου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου.

Στην περίπτωση που ο εκλογικός νόμος, με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό, ψηφιστεί από την ολομέλεια του κοινοβουλίου την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, τότε ανοίγει ο δρόμος για τις ανακοινώσεις.

Εάν κάποιος λάβει υπόψιν του το γεγονός ότι από τις 22-24 Ιανουαρίου ο κ.Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στο φόρουμ του Νταβός και στις 29 Ιανουαρίου θα μεταβεί στο Παρίσι για να συναντήσει τον Εμμανουέλ Μακρόν και ενδιαμέσως θα πραγματοποιήσει ταξίδι αστραπή στο Αουσβιτς τότε ως κρίσιμη περίοδος προβάλλει το διάστημα 24-28 Ιανουαρίου.

Είναι οι μέρες κατά τις οποίες ο πρωθυπουργός θα πρέπει να προβεί σε μία δηλώση τηλεοπτική δήλωση για να διατυπώσει την προτασή του.

Ως προς τα ονόματα λίγα στοιχεία έχουν διαρρεύσει και γιαυτό άλλωστε το όλο θέμα τείνει να μετατραπεί σε σήριαλ.

Αυτό που μοιάζει ως δεδομένο είναι ότι η υποψηφιότητα Παυλόπουλου δεν εξετάζεται πλεόν ως ενδεχόμενο.

«Μόνο ο Θεός ξέρει» ήταν η αποστροφή του Προκόπη Παυλόπουλου την Κυριακή το πρωί όταν ρωτήθηκε για το ποιον θα επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκη ως τον επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο ίδιος ο κ. Παυλόπουλος έδειξε μάλλον να μην πιστεύει ούτε ο ίδιος στην ανανέωση της θητείας του, καθώς, σχολίασε με χιούμορ και νόημα όταν ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμoύ Βελβεντού: «Ωραία, δεν θα μείνω χωρίς δουλειά».

Ταυτόχρονα η λεγόμενη “πολιτική” υποψηφιότητα δείχνει να είναι δεδομένη, σε μία περίοδο που θεωρείται δεδομένο ότι η όποια επιλογή θα πρέπει να έχει την ικανότητα της εκπροσώπησης της χώρας μας στο εξωτερικό.

Σαφής είναι επίσης η απόφαση Μητσοτάκη να επιδιώξει την μέγιστη δυνατή συναίνεση, κάτι που αποκλείει υποψηφιότητες μέσα από το κόμμα της ΝΔ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη