18 Ιαν 2020

Μια ερώτηση προς τους βουλευτές του ΚΚΕ: η ιατρική είναι σαν το ποδήλατο;

Δηλαδή ο άλλος έχει πάρει πτυχίο πριν δεκαπέντε χρόνια και δεν έχει ασχοληθεί ποτέ και θα τον βάλουμε να εξετάζει παιδιά στο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ; Τι λέτε τώρα;
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας


Θέμα: Μετάταξη, σε κενές οργανικές θέσεις ιατρών ΕΣΥ, δημόσιων υπάλληλων διαφόρων
ειδικοτήτων και κλάδων που απέκτησαν πριν τον διορισμό τους πτυχίο Ιατρικής Σχολής, άδεια άσκησης του Επαγγέλματος και τίτλο ιατρικής ειδικότητας


Επανερχόμαστε στην Ερώτηση μας υπ’ αριθμ. 2477/09.12.2019, με θέμα «Μετάταξη, σε κενές οργανικές θέσεις ιατρών ΕΣΥ, δημόσιων υπάλληλων διαφόρων ειδικοτήτων και κλάδων που απέκτησαν  πριν τον διορισμό τους πτυχίο Ιατρικής Σχολής, άδεια άσκησης του Επαγγέλματος και τίτλο ιατρικής ειδικότητας», η οποία παραμένει αναπάντητη από το Υπουργείο Υγείας, μολονότι έχει παρέλθει αρκετό διάστημα από την κατάθεση της. Η ερώτηση μας είναι η παρακάτω:
Σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου υπηρετούν τακτικοί δημόσιοι υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων και κλάδων, οι οποίοι πριν τον διορισμό τους είχαν αποκτήσει πτυχίο Ιατρικής Σχολής, άδεια άσκησης του Επαγγέλματος και τίτλο ιατρικής ειδικότητας.
Για τους εργαζόμενους αυτούς δεν έχει προβλεφθεί η δυνατότητα να μεταταχτούν σε κενές οργανικές θέσεις ιατρών ΕΣΥ (σε αναλογία πχ με αντίστοιχη νομοθεσία που υπάρχει για όσους απέκτησαν την ιατρική ειδικότητα όντας ήδη δημόσιοι υπάλληλοι και κάνοντας μάλιστα χρήση ισόχρονης εκπαιδευτικής άδειας απουσιάζοντας από τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.
Την ίδια στιγμή τα κενά σε ιατρούς ΕΣΥ ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες  και αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο ως συνέπεια, των «δημοσιονομικών περιορισμών» στους οποίους υποτάσσει τις προσλήψεις και των γιατρών και η σημερινή κυβέρνηση.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε: 
- Να αποκατασταθεί η αδικία που υφίσταται η συγκεκριμένη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων – γιατρών, αναπληρώνοντας ταυτόχρονα, μικρό μέρος έστω από τα κενά με μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ.  
- Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να στελεχωθούν όλες οι δημόσιες μονάδες Υγείας και να καλύπτουν όλες τις ανάγκες υγείας του πληθυσμού, όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες του χρόνου.


Οι Βουλευτές


Δελής Γιάννης
Κατσώτης Χρήστος

Λαμπρούλης Γιώργος

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη