22 Ιαν 2020

Ελλάδα-Τουρκία ώρα μηδέν: Η διπλωματία “τελειώνει”

Οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι ουσιαστικές και διπλωματικές.


Το τρίπτυχο της Ελλάδας


Α) Διεθνές δίκαιο.
Β) Δημιουργία συμμαχιών.
Γ) Πολεμικό μήνυμα.

Η Ελλάδα καλεί τους Ευρωπαίους να δούνε την πραγματικότητα. Σύμφωνα με το Διεθνές δίκαιο, η Τουρκία δεν έχει το δικαίωμα να κάνει έρευνες για Φυσικό Αέριο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Τι θα κάνει η Ελλάδα σε περίπτωση που ξένα ερευνητικά πλοία (συνεργασία με την Άγκυρα), κάνουν παράνομες έρευνες; Αυτό το ακούσαμε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.


Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ελπίζουμε στους συμμάχους. Οι Ευρωπαίοι δεν δίνουν βήμα στην Ελλάδα. Αν εξαιρέσει κανείς τον Μακρόν, οι υπόλοιποι ηγέτες στηρίζουν έμμεσα την Τουρκία. Ο μοναδικός πραγματικός σύμμαχος που έχουμε, είναι ο Λίβυος Στρατηγός Χαφτάρ, που προσπαθεί να ανατρέψει τον φιλότουρκο ηγέτη Σάρατζ.

Η Αθήνα στέλνει το πολεμικό της μήνυμα στην Άγκυρα και θεωρεί δεδομένο ότι θα απαντήσει στρατιωτικά, αν η Τουρκία εισβάλει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σε κάθε περίπτωση, ο πόλεμος είναι η τελευταία λύση. Σε κανένα πόλεμο δεν υπάρχουν πραγματικοί νικητές. Δυστυχώς, η Τουρκία αυτή την στιγμή βρίσκεται σε καλύτερη οικονομική, γεωπολιτική και στρατιωτική θέση, από την Ελλάδα.

Αν δεν αναπτύξουμε την οικονομία μας και την δική μας στρατιωτική βιομηχανία, η Τουρκία σε λίγα χρόνια θα γίνει πανίσχυρη με ότι και αν σημαίνει αυτό, για την Ελλάδα.

Ο πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας έχει ξεκινήσει ήδη, τουλάχιστον σε διπλωματικό επίπεδο.Μέχρι στιγμής δεν έχουμε το πάνω χέρι και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει να αναγνωρίσουμε την μαεστρία της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Μέσω του μεταναστευτικού, η Άγκυρα απειλεί την ΕΕ και φυσικά την Ελλάδα.


Photo:eurokinissi

el.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη