24 Ιαν 2020

Ανάληψη ευθύνης για το μπαράζ εμπρησμών

Την ευθύνη για μία σειρά από εμπρηστικές επιθέσεις σε αυτοκίνητα και ΑΤΜ ανέλαβε η ομάδα αναρχικών «σύντροφοι,
συντρόφισσες».

Σε ανακοίνωση τους σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν: «Το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο, αν δεν πάρουμε σαφή θέση στον πόλεμο που διεξάγει το κράτος και το κεφάλαιο ενάντια στους καταπιεσμένους. Θέση μάχης με όλα τα μέσα και όλες τις μεθόδους.

Μέσα από συγκρουσιακές διαδικασίες και κοινωνικούς αγώνες, καταλήψεις κτιρίων και δημόσιες παρεμβάσεις σε όλο τον μητροπολιτικό ιστό, συμμετοχή σε εργατικά σωματεία και δομές ταξικής αλληλεγγύης:

Εκεί δίνονται οι απαντήσεις στον πόλεμο που μας ασκούν. Έναν πόλεμο που (προς το παρόν) δε θυμίζει στιγμιότυπα της Μέσης Ανατολής, έχει όμως το δικό του στίγμα, και στο επίκεντρό του βρίσκονται οι υποτελείς τάξεις, οι φτωχοδιάβολοι, οι κολασμένοι αυτής της γης. Καθήκον μας είναι να ανταποδόσουμε τα πυρά που δεχόμαστε, με περισσότερα πυρά ενάντια στους γδάρτες των ονείρων μας».

Μέσω της ανακοίνωσης τους ανέλαβαν την ευθύνη για τις εξής εμπρηστικές επιθέσεις, τα ξημερώματα της 20ης και 21ης Ιανουαρίου: Αντιπροσωπεία Mercedes, λεωφόρος Βουλιαγμένης, Γλυφάδα, ΑΤΜ Εθνικής Τράπεζας, πλατεία Πολυγώνο, ΑΤΜ Alpha Bank, Νέα Ιωνία, 4 οχήματα του ΟΤΕ, οδός Τριπόλεως, Ελληνικό, φορτηγό Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και βανάκι της Ελληνογερμανικής Σχολής "Εράσμιος", Πολύγωνο.

Επιπλέον, όπως υποστηρίζουν, «στις 6 Ιανουαρίου, επιτεθήκαμε εμπρηστικά και στο Ίδρυμα Μητσοτάκη, στην οδό Ψαρομηλίγκου, στον Κεραμεικό».

Επίσης, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους καταληψίες απ' το Κουκάκι «που υπερασπίστηκαν μαχητικά τις καταλήψεις τους».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη