26 Φεβ 2020

«Θερίζει» ο κορωνοϊός στην Ιταλία: Στους 11 οι νεκροί - Στα 322 τα κρούσματα

«Θερίζει» ο κορωνοϊός στην Ιταλία, καθώς ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων του φονικού ιού.


Ακόμη τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας το σύνολο νεκρών στους έντεκα, σύμφωνα με την πολιτική προστασία της γειτονικής χώρας.


Και οι τρεις περιπτώσεις, αφορούν σε ηλικιωμένους στην περιοχή της Λομβαρδίας, άνω των 80 ετών.

Επίσης, επιβεβαιώθηκαν και νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 322.

Οι τρεις περιπτώσεις, αφορούν σε ηλικωμένους στην περιοχή της Λομβαρδίας, μιας 83χρονης γυναίκας και δυο αντρών, 84 και 91 ετών, ενώ άλλη μια περίπτωση προέκυψε στο Τρεβίζο κι αφορούσε σε 76χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής παρακολούθησης, λόγω επιπλοκών στο αναπνευστικό της.

Από τους έντεκα, συνολικά, νεκρούς, οι εννέα έχουν καταγραφεί στη Λομβαρδία και ένας στη Βένετο. Το βασικό χαρακτηριστικό των θυμάτων, είναι πως επρόκειτο για ηλικιωμένους, με εξασθενημένους οργανισμούς λόγων άλλων παθολογικών ζητημάτων που αντιμετώπιζαν.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν και νέα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων τριών στη Σικελία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 322.
Κόντε: «Παραμένουμε ασφαλείς σαν χώρα»

Πάντως, παρά την αύξηση στον αριθμό στων νεκρών και των κρουσμάτων ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε δήλωσε νωρίτερα πως η Ιταλία είναι μια ασφαλής χώρα για τον τουρισμό.

«Η Ιταλία είναι μια ασφαλής χώρα για τα ταξίδια και τον τουρισμό, πιθανώς ασφαλέστερη από πολλές άλλες», δήλωσε ο Κόντε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Κόντε είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του ιού σύντομα θα αποδώσουν, ενώ επαίνεσε τις υπηρεσίες υγείας της χώρας. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για κλείσιμο σχολείων σε περιοχές που δεν κινδυνεύουν» συμπλήρωσε.

«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε περιοριστικό αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Κόντε σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες υγείας είναι από τις «πιο σχολαστικές και αποτελεσματικές στον κόσμο».
Οι γειτονικές χώρες κρατούν ανοιχτά τα σύνορα

Όλες οι όμορες χώρες της Ιταλίας συμφώνησαν να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους διότι το κλείσιμό τους θα ήταν «λανθασμένη και δυσανάλογη» αντίδραση, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράνσα.

Έπειτα από τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη στη Ρώμη οι υπουργοί Υγείας της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Κροατίας και της Γερμανίας, συμφωνήθηκε «να εξετάζεται κατά περίπτωση» η ενδεχόμενη ακύρωση σημαντικών εκδηλώσεων, αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.
Αναβλήθηκαν όλα ματς μπάσκετ στην Ιταλία

Την αναβολή των αγώνων όλων των κατηγοριών σε άνδρες και γυναίκες, μέχρι νεωτέρας, ανακοίνωσε η ιταλική ομοσπονδία μπάσκετ, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στη χώρα.

Η ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε τη μέχρι νεωτέρας αναβολή των αγώνων όλων των κατηγοριών ανδρών και γυναικών, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ακόμη παραμένει άγνωστο το πότε θα οριστούν να διεξαχθούν οι συγκεκριμένες αναμετρήσεις.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη