27 Φεβ 2020

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Η διαδρομή της 38χρονης μέχρι να βρεθεί θετική στον κορωνοϊό

Ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση του πρώτου κρούσματος του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Η 38χρονη γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό covid-19 και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.


Η 38χρονη είχε στο Μιλάνο απ’ όπου επέστρεψε με πτήση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» το βράδυ της Κυριακής.

Μάλιστα, από την αεροπορική εταιρεία θα κληθούν για εξετάσεις όλοι όσοι ταξίδευαν στην ίδια πτήση με την 38χρονη.

Η 38χρονη γυναίκα είναι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι λόγοι που την έκαναν να ταξιδέψει στην Ιταλία, ήταν επαγγελματικοί.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη γυναίκα την περασμένη Δευτέρα πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης καθώς στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου του 2019 ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Για τον λόγο αυτό, το δημαρχείο έχει χαρακτηριστεί ως χώρος υψηλού κινδύνου.

Πληροφορίες αναφέρουν όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της καθώς και τα συγγενικά της πρόσωπα θα υποβληθούν σε εξετάσεις.

Επίσης, σημειώνεται πως η 38χρονη είναι μητέρα ενός παιδιού και για ιατρικές εξετάσεις έχουν κληθεί τόσο ο σύζυγός της με το παιδί τους όσο και η μητέρα της 38χρονης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν από την Κυριακή που επέστρεψε από το Μιλάνο της Ιταλίας τους μετέδωσε τον ιό.
Υπουργείο Υγείας: «Εντοπίστηκαν όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη - Ελέγχονται πολλά ύποπτα κρούσματα»

Στις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι υγειονομικές Αρχές μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα αναφέρεται το υπουργείο Υγείας σε ενημέρωσή του.

Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι ο στόχος ήταν η αποφυγή διασποράς του ιού, και για να επιτευχθεί αυτό έγιναν τα παρακάτω:

- Ιχνηλάτηση επαφών -με βάση ειδικό αλγόριθμο- της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της, όταν επέστρεψε από την Ιταλία.

- Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται, και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε, αν εμφανίσουν συμπτώματα, να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών. Δεν συνιστάται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.

- Έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα, που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία. Αυτοί οι ασθενείς ελέγχονται.
Κλείνει προληπτικά σχολείο στη Θεσσαλονίκη λόγω κορωνοϊού

Κλειστό για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει αύριο το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην πόλη.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας που υπεγράφη σήμερα, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό, αύριο, Πέμπτη, για προληπτικούς λόγους.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη