16 Φεβ 2020

ΤΟΥΡΚΙΑ : «Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΕΙΝΑΙ…ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΥΘΑΔΗΣ»!

Νέα αρνητική τροπή παίρνουν οι ρωσοτουρκικές σχέσεις με την επίσκεψη του
προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της τουρκικής βουλής. βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος. Volkan Bozkır στις ΗΠΑ. όπου δήλωσε σε αμερικανικά ΜΜΕ ότι η Τουρκία δεν μπορεί να…αποχωριστεί από τις ΗΠΑ και είναι αναπόσπαστο μέλος της τουρκοαμερικανικής συμμαχίας και συνεργάζεται μαζί της στο Ιράκ. στην Λιβύη. ενώ εξήρε την στήριξη των ΗΠΑ στα θύματα από τον συριακό στρατό στον θύλακα του İldib.

Αλλά τα πυρά της τουρκικής πλευράς αυτή την φορά είχαν στόχο την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία με ένα χαρακτηριστικό tweet κατηγόρησε την Τουρκία ανοιχτά ότι στηρίζει τους ισλαμιστές αντάρτες και ότι είναι η κύρια υπεύθυνη της τωρινής κρίσης στην Συρία. Η Άγκυρα οργισμένη χαρακτήρισε δημόσια την κυρία Ζαχάροβα σαν θρασεία και αυθάδη και ότι βρίζει την Τουρκία, η οποία προσπαθεί να…προστατέψει τα 2,5 εκατομμύρια πληθυσμού του θύλακα.



Εντωμεταξύ, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, με σημερινές δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαούσολγου, απείλησε την Ρωσία ότι αν δεν συγκρατήσει τον συριακό στρατό τότε η Τουρκία θα προχωρήσει σε κανονική εισβολή στο συριακό έδαφος.

Και το ρωσοτουρκικό «σήριαλ» έχει και συνέχεια…

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη