13 Φεβ 2020

Κυβέρνηση: Θα καταβάλλεται ενοίκιο για τις περιοχές που επιτάσσονται

«Έχει τελειώσει η περίοδος των διαπιστώσεων, είναι η ώρα των αποφάσεων»
είπε μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκαλεί η κυβερνητική απόφαση για επιτάξεις και κατασκευή κλειστών δομών για πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά, επισημαίνοντας ότι ο διάλογος δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι αδράνειας.

Συγκεκριμένα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μιλώντας στην ΕΡΤ1 και αναφερόμενος στις αντιδράσεις που σημειώνονται στις τοπικές κοινωνίες των πέντε νησιών του ανατολικού Αιγαίου όπου θα κατασκευαστούν οι κλειστές δομές, χαρακτήρισε τις περιοχές που επιτάχθηκαν, απομακρυσμένες και μάλλον απαξιωμένες, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν υπάρχει περίπτωση για επίταξη άλλων στο μέλλον.


«Εξαντλήσαμε τον διάλογο επί δύο μήνες. Κάποια στιγμή, όμως, ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Δεν μπορεί ο διάλογος να διαιωνίζεται και να είναι άλλοθι για αδράνεια», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας. Παράλληλα, αναφερόμενος ειδικά στις περιοχές όπου θα δημιουργηθούν οι κλειστές δομές τόνισε ότι «είναι σχετικά απομακρυσμένες, χωρίς κάποια ιδιαίτερη εμπορική αξία, είναι μάλλον απαξιωμένες».

«Επομένως, αυτή τη στιγμή με την επίταξη τι κάνουμε; Δεν δημεύουμε την περιοχή. Επιτάσσουμε τις συγκεκριμένες εκτάσεις για ένα χρονικό διάστημα τριών ετών, για το οποίο θα καταβάλλει ενοίκιο το Ελληνικό Δημόσιο.

Άρα, αυτός ο οποίος θα δει την περιουσία του, το ακίνητό του να γίνεται χώρος για αυτή την κλειστή δομή, θα έχει ένα εισόδημα για αυτό το χρονικό διάστημα. Κάποια στιγμή, όμως, έπρεπε να πάρουμε τις αποφάσεις. Η ώρα των αποφάσεων ήρθε. Δεν είναι η περίοδος των διαπιστώσεων, αλλά των λύσεων», εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η ΠΝΠ δεν αφορά καμία άλλη περιοχή παρά τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιταχυνθούν άλλες περιοχές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε: «Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι την άνοιξη όταν θα αυξηθούν οι ροές. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει αναπτυχθεί το σχέδιο της κυβέρνησης».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη