18 Φεβ 2020

Το στοίχημα της ταχείας απονομής των συντάξεων

Τα προηγούμενα χρόνια όσοι κατέθεταν τα χαρτιά τους για να λάβουν τη σύνταξη τους
περίμεναν εγκλωβισμενοι στα γρανάζια της γραφειοκρατίας δύο και τρία χρόνια για το πράσινο φως.

Το επίμαχο θέμα είχε προκαλέσει σφοδρή πολιτική σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Σύριζα μέσα και έξω από τη Βουλή. Αυτό ήταν επιτακτική ανάγκη να αλλάξει. Δεν μπορεί σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα ένας εργαζόμενος που έχει δουλέψει σκληρά τριάντα και σαράντα χρόνια να μην παίρνει άμεσα αυτό που δικαιούται την ώρα που έχει καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές πολλών χιλιάδων ευρώ.

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο προβλέπει διοικητική και οργανωτική ενοποίηση κάτω από την «ομπρέλα» του νέου e-ΕΦΚΑ, κίνηση που θα οδηγήσει, σύμφωνα με στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, σε ταχύτερο χρόνο απονομής των συντάξεων, καθώς, μέχρι σήμερα, για την απονομή της κύριας, της επικουρικής και του εφάπαξ ενός ασφαλισμένου, χρειάζονταν τρεις διαφορετικοί υπάλληλοι από τρεις διαφορετικούς φορείς.

Μετά τη δημιουργία του e-ΕΦΚΑ, δημιουργούνται ενιαίοι ασφαλιστικοί φάκελοι. Ένας μόνο υπάλληλος θα απονέμει και τις τρεις συντάξεις.

Το αποτελεσμα βέβαια θα φανεί στην πράξη αλλά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας γνωρίζοντας πολύ καλά το επίμαχο θέμα εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει όλες εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες προκειμένου οι συνταξιούχοι να λαμβάνουν το ταχύτερο δυνατό τη σύνταξη τους! Θα είναι ένα σημαντικό βήμα στον ανηφορικό δρόμο προς την κανονικότητα...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη