11 Φεβ 2020

Ούτε σε ταινία του Χόλυγουντ θα καταδίκαζαν τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη!

O Κώστας Βασιλόπουλος διάβασε και τις 84 σελίδες του σκεπτικού της επιτροπής της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη και καταλήγει στο... Χόλυγουντ.
Έπιασα να γράψω blog, αφού πρώτα σπατάλησα 3 σχεδόν ώρες, για να διαβάσω το σκεπτικό των 84 σελίδων της επιτροπής Αυγενάκη. Έκανα λάθος και δεν το συγχωρώ στον εαυτό μου. Σπατάλησα 3 ώρες από την ζωή μου για να διαπιστώσω ότι, δεν προκύπτει κανένα θέμα πολυιδιοκτησίας για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη.
Πήρα δυο - τρία τηλέφωνα σε φίλους νομικούς που μπήκαν επίσης στον κόπο να διαβάσουν το σκεπτικό και επιβεβαίωσαν την άποψη που σχημάτισα. Η σκευωρία περί πολυιοδιοκτησίας, αποδεικνύεται από το σκεπτικό της εισήγησης που είναι φανερό ότι δεν έχει συνταχθεί από τα μέλη της επιτροπής Αυγενάκη, αλλά από νομικό με στόχο να θολώσει τα νερά και να χρειαστεί χρόνος για να αποδείξουν την αθωότητα τους ΠΑΟΚ και Ξάνθη.
Το ζουμί του σκεπτικού, φιλοξενείται στη σελίδα 60. Ουσιαστικά, με δεδομένη την αποτυχία να αποδείξουν πολυιδιοκτησία για να βασίσουν την εισήγηση τους, ο συντάκτης του σκεπτικού, πετάει την μπάλα στην κερκίδα, κάνοντας για λόγο για παρένθετο πρόσωπο με ενδείξεις, καθώς εκτός από την πολυιδιοκτησία, κατέρρευσε και το παραμύθι με τις συνδεδεμένες εταιρίες.

Διαβάστε παρακαλώ… «Σημειώνεται ότι με το σκοπό διαπίστωσης διενέργειας συναλλαγών μέσω παρένθετου προσώπου λαμβάνεται υπόψη οποιοδήποτε στοιχείο ή ένδειξη που καταδεικνύει την ύπαρξη δεσμών μεταξύ δύο προσώπων, την λειτουργία του ενός καθ' υπόδειξη του άλλου και την έλλειψη αυτονομίας ιδίως οικονομικής. Δεν απαιτείται προς τούτο να αποδειχθεί η πλήρωση ορισμένων εκ του νόμου κριτηρίων, όπως στη περίπτωση των συνδεδεμένων εταιρειών».
Με λίγα λόγια και για να μην σας κουράζω, το παραμύθι δεν έχει δράκο. Με υποτιθέμενες ενδείξεις και εικασίες ούτε στις ταινίες του Χόλυγουντ δεν γίνονται δίκες. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά των νομικών που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα.
Κώστας Βασιλόπουλος
 Κώστας Βασιλόπουλος

Θα σας πω ένα μόνο… Οι εμπνευστές και οι εκτελεστές της ταλαιπωρίας του ασπρόμαυρου οργανισμού, θα λογοδοτήσουν. Είναι δέσμευση προσώπου που υποσχέθηκα να μην αποκαλύψω.

Πάμε στο αγωνιστικό. Πατώντας το γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ, ο ΠΑΟΚ σκόραρε 4 φορές και κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση το τρίποντο που τον διατήρησε σε απόσταση αναπνοής από τον Ολυμπιακό που κέρδισε σαν σε… προπόνηση, στην εκπνοή του αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.


Η ομάδα του Αμπελ Φερέιρα δεν ικανοποίησε με την απόδοση της στο α΄ ημίχρονο κι αυτό οφείλεται στις αλλαγές που αναγκάστηκε να κάνει ο Πορτογάλος κόουτς, με δεδομένο ότι ακολουθεί την Τετάρτη, η ρεβάνς με τον Παναθηναικό στο ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι του με τον Μίσιτς να προσπαθεί μόνος του στον οργανωτικό τομέα, καθώς ο Εσίτι δεν είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει σε παιχνίδι που η ομάδα θέλει να παίξει γρήγορο ποδόσφαιρο κυριαρχίας.

Η συμμετοχή των Μαουρίσιο και Λημνιού από το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, άλλαξε την αγωνιστική εικόνα των γηπεδούχων που πάτησαν καλύτερα στο γήπεδο και δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν αυτό που ήθελαν από το παιχνίδι.

Πέρα από τη νίκη, αυτά που κέρδισε ο ΠΑΟΚ από την ποδοσφαιρική του κόντρα με την ομάδα του Ηρακλείου, ήταν η αναγέννηση του Ακπομ που βρήκε δίχτυα και φυσικά ψυχολογία για τη συνέχεια, τον Λάμπρου που δείχνει να βρίσκει χώρο στην ομάδα καθώς επίσης και το γεγονός ότι σε δυο διαδοχικά παιχνίδια (Παναθηναικό – ΟΦΗ), κράτησε τη μηδέν για την εστία του.

Ο Δικέφαλος έδειξε ότι είναι έτοιμος αγωνιστικά και πνευματικά για να ανταποκριθεί με επιτυχία στα δυο δυο καθοριστικά και κρίσιμα παιχνίδια που τον περιμένουν. Την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναικό στη ρεβάνς του Κυπέλλου και το Σάββατο στη Λάρισα με την ομάδα του Αλέξη Κούγια.

Η πρόκριση την Τετάρτη και η νίκη στη Θεσσαλία, είναι ο στόχος για τον ΠΑΟΚ πριν υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στην Τούμπα για να ολοκληρώσει το κύκλο των ντέρμπι στο πρωτάθλημα. Οι ενδείξεις δίνουν το δικαίωμα να πιστέψουμε ότι το κουμπί γύρισε τόσο από τους παίκτες όσο και από τον προπονητή. Περιμένουμε και τις αποδείξεις…

ΥΓ Το ψέμα έχει κοντά πόδια. Η προπαγάνδα προσφέρει πρόσκαιρα οφέλη σε όποιους την χρησιμοποιούν. Η αλήθεια πάντα κερδίζει στο τέλος. Η αλήθεια του κ. Μπαλτάκου, η αλήθεια του ΠΑΟΚ. Η αλήθεια γενικώς…


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη