25 Φεβ 2020

Όλη η αλήθεια για την τραμπούκικη επίθεση κατά αστυνομικού στην ΑΣΟΕ

Λίγες ώρες μετά την τραμπούκικη και άναδρη επίθεση που δέχτηκε στην ΑΣΟΕ από 40 άτομα άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ,
αποκαλύπτεται η αλήθεια που από εχθές σωρεία αντιπολιτευτικών Μέσων προσπαθεί να διαστρεβλώσει, προβάλλοντας με ψευδή και προκλητικό τρόπο την αντικειμενική προσπάθεια του αστυνομικού να αμυνθεί.

Σύμφωνα με τα γεονότα, ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, βρέθηκε έξω από την ΑΣΟΕ προκειμένου να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.


Καθώς κρατούσε στο χέρι το αστυνομικό κράνος, τον αντιλήφθηκαν, του επιτέθηκαν αναίτια και τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.

Τα χτυπήματα που δέχθηκε από πυροσβεστήρες, ξύλα και σιδηρολοστούς ήταν τόσο σοβαρά ώστε παραμένει και σήμερα για νοσηλεία στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Στο πρωτοφανές περιστατικό, κατά το οποίο κινδύνευσε η ζωή του ίδιου του αστυνομικού, αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματάς των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

«Για εμάς έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει» σχολίασε στον ΘΕΜΑ 104,6. «Είναι ενδεδειγμένη κίνηση αυτή που έκανε γιατί απειλείται η ζωή του, το προβλέπει ο νόμος» πρόσθεσε.

Ο ίδιος εξήγησε ότι «ο αστυνομικός είναι 24 ώρες υπηρεσία και φέρει τον υπηρεσιακό του οπλισμό» ενώ είπε ότι «είναι για γέλια η εκδοχή ότι πήγε να διώξει μικροπωλητή. Ο συνάδελφος ανήκει στην ομάδα ΔΙΑΣ Πειραιά, δεν είναι δυνατό να πήγε από τον Πειραιά να κάνει έλεγχο στην ΑΣΟΕΕ».

Εχθές το βράδυ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Eυτυχώς, προέταξε εκφοβιστικά το υπηρεσιακό του όπλο γιατί σήμερα θα ήταν μακαρίτης”.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Ντούμας τόνισε πως “ο συνάδελφος ειδικός φρουρός είχε την ατυχία να φέρει στο χέρι του το λευκό κράνος, που είναι εξάρτημα της ΔΙ.ΑΣ.

Αφού πρώτα είχε μεταβεί έξωθεν της ΑΣΟΕΕ να συναντήσει φιλικό του οικείο πρόσωπο, αναγνωρίστηκε από τους μόνιμους κατοίκους της ΑΣΟΕΕ και του επιτέθηκαν και εδάρη ανηλεώς”.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την αστυνομία, που ερεύνησε τις καταγγελίες, ο αστυνομικός είναι ένας ειδικός φρουρός, από τους πρόσφατα προσληφθέντες ενώ μετά την επίθεση και την αντίδρασή του στην ΑΣΟΕΕ έσπευσε μια διμοιρία των ΜΑΤ από την οδό Μαυροματαίων και επί ώρα επικράτησε ένταση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη