10 Φεβ 2020

Η Ρωσία απάντησε στο τελεσίγραφο του Ερντογαν με ισχυρές αεροπορικές επιδρομές στο Ιντλιμπ

Η Ρωσια επεφερε ισχυρα χτυπηματα στις θεσεις των τρομοκρατων στο Ιντλιμπ μετα το τελεσιγραφο της Αγκυρας.


Οι προσπαθεια του Ταγιπ Ερντογαν να εκφοβισει τον Ρωσικο και Συριακο στρατο ειχε σαν αποτελεσμα κολοσσιαιες απωλειες για τους τρομοκρατες στην επαρχια Ιντλιμπ, οι οποιες προκληθηκαν απο μεγαλης εκτασης Ρωσικες αεροπορικες επιδρομες, που αρχισαν 36 ωρες μετα το στρατιωτικο τελεσιγραφο απο τον Τουρκο ηγετη.

Συμφωνα με πηγες του Συριακου στρατου Ρωσικα μαχητικα αρχισαν μαζικες αεροπορικες επιδρομες εναντιον τρομοκρατων λιγο πριν την συναντηση της Ρωσικης και Τουρκικης αντιπροσωπειας, και μεσα σε λιγες ωρες οι τρομοκρατες ειχαν απωλειες σε μεγεθος εκατονταδων ανθρωπων. Αναφερθηκε οτι οι τρομοκρατες εχασαν τουλαχιστον 6 θωρακισμενα οχηματα, τουλαχιστον δυο συστηματα πολλαπλης βολης πυραυλων (Multiple Launch Rocket Systems) και αρκετα οχηματα.

«Μια προσπαθεια να απειλησουν την Ρωσια και τους συμμαχους της ειναι μια απο τις μεγαλυτερες ανοησιες. Αν ο Τουρκικος στρατος εκανε προσπαθεια να καταλαβει τις θεσεις του Συριακου στρατου (SAA) και των Ρωσικων δυναμεων αυτο θα ειχε σαν αποτελεσμα επιθεσεις στα φυλακια παρατηρητων της Τουρκιας, της οποιας ο στρατος ειναι εντελως παρανομος στην Αραβικη Δημοκρατια. Μενει μονο να ρωτησουμε αν ο Ερντογαν θελει να συνεχισει να απειλει την Ρωσια» ειπε ο αναλυτης του Avia Pro.

Θα πρεπει να διευκρινισθει οτι στο πλαισιο της συναντησης, η Ρωσια δεχτηκε μονο την προθεση της Τουρκιας να κρατησει τα φυλακια παρατηρητων στην Συρια, ωστοσο, οποιαδηποτε τελεσιγραφα ειναι εντελως απαραδεκτα, απο την στιγμη που η Τουρκια δεν εχει εκπληρωσει τις υποχρεωσεις της συμφωνα με την συμφωνια του Sochi .

http://avia-pro.net/news/rossiya-otvetila-na-ultimatum-erdogana-moshchneyshimi-vozdushnymi-udarami

Χρηστος Γραβανης
ΕΝΝΕΑ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη