23 Φεβ 2020

Τσιάρας για προστατευόμενους μάρτυρες: Εμπλέκονται ή όχι στην υπόθεση Novartis;

Ο κ. Τσιάρας ανέφερε για την υπόθεση Novartis ότι έχει ταλαιπωρήσει το πολιτικό
σύστημα και την κοινή γνώμη τα τελευταία χρόνια.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι το μείζον ζήτημα με τους προστατευόμενους μάρτυρες είναι εάν είχαν εμπλοκή ή όχι με την υπόθεση Novartis ενώ πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να καταθέσουν με τους ίδιους όρους και τις διαδικασίες που κατέθεσαν στη Δικαιοσύνη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ακόμη πως δεν είναι ζήτημα αν θα βγάλουμε τις κουκούλες από τους προστατευόμενους μάρτυρες. «Το ζήτημα είναι αν λειτούργησαν οι διαδικασίες με τους όρους που διέπουν το καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων».

Αναφερόμενος στις καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα και στην πρόκλησή του να βάλει η κυβέρνηση και τον ίδιο στο κάδρο της Novartis, ανέφερε τα εξής:

«Eνώ θα μπορούσε να πει κάποιος εύκολα ότι είναι και ο Τσίπρας στο κάδρο της Novartis, αντίθετα επιλέξαμε μία θεσμική διαδικασία που υπαγορευόταν από τα στοιχεία που υπήρχαν. Και εδώ είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι λυπηρό το πώς ένας αρχηγός της αντιπολίτευσης μετέρχεται πρακτικές που δεν έπρεπε να υπάρχουν σε αυτή τη διαδρομή της πολιτικής αντιπαράθεσης. Η Δικαιοσύνη πρέπει να μένει εκτός της πολιτικής αντιπαράθεσης».
Για το τροχαίο με την εγκατάλειψη θύματος στην παραλιακή

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε και στο θέμα με το τροχαίο στην παραλιακή και την εγκατάλειψη θύματος από τον οδηγό του πολυτελούς οχήματος.

Ο υπουργός ανέφερε πως το νομικό πλαίσιο για αυτές τις περιπτώσεις έχει αυστηροποιηθεί και πρόσθεσε πως όταν κάποιος προσπαθεί να αποφύγει το αυτόφωρο στερείται ελαφρυντικών.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη