18 Φεβ 2020

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά δίπλα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας(Photos)

«Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά δίπλα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και του
Κυπριακού Ελληνισμού», τόνισε ο
πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε σύντομη συζήτηση που είχαν κατά την έναρξη της συνάντησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:


«Είναι μεγάλη χαρά να σας υποδέχομαι στην πρώτη μας συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη νέα μου ιδιότητα. Και είναι πάντα μεγάλη η χαρά όταν υποδέχομαι έναν πολύ καλό προσωπικό μου φίλο, έναν πολύ καλό φίλο της Νέας Δημοκρατίας κι έναν πολύ καλό φίλο της Ελλάδας. Καλώς ήρθες».

Από την πλευρά του, ο Αβέρωφ Νεόφυτου είπε: «Πρωθυπουργέ μου, ιδιαίτερα τα αισθήματα να παρευρίσκομαι για πρώτη φορά στο Μαξίμου με Πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε μία περίοδο που, υπό την Πρωθυπουργία σας, η Ελλάδα ανακτά την εθνική της αξιοπιστία και οι Έλληνες νιώθουν αξιοπρεπείς. Αλλά και βλέπουν την ελπίδα για μία καλύτερη Ελλάδα μπροστά».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα ο πρωθυπουργός επανέλαβε την αμέριστη συμπαράσταση της Κυβέρνησης και του ελληνικού λαού προς την Κύπρο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και στις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου.

Ακόμα, καταγράφηκε συναντίληψη ως προς την ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.


Στα γραφεία της Ν.Δ. ο Αβέρωφ Νεόφυτου

Από εκεί και πέρα, ο Αβέρωφ Νεόφυτου επισκέφθηκε και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

«Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του ΔΗ.ΣΥ. κ. Αλέξανδρο Σίνκα, όπου είχαν συνάντηση με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Στεργίου, τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και Βουλευτή Σερρών κ. Τάσο Χατζηβασιλέιου, τον Γενικό Διευθυντή κ. Γιάννη Μπρατάκο, τον Γραμματέα Οργανωτικού και Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του κόμματος κ. Στέλιο Κονταδάκη, και τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου κ. Νίκο Ρωμανό.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα συζητήθηκαν οι κοινές προκλήσεις για τις δύο χώρες μας σχετικά με τα ζητήματα της ευρύτερης περιοχής και το μεταναστευτικό καθώς και οι κοινές δράσεις που μπορούν να αναληφθούν από τα δύο κόμματά μας σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στα εγκαίνια του νέου γραφείου της Νέας Δημοκρατίας στη Λευκωσία».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη