26 Μαρ 2020

Τσιόδρας: Δεν υπάρχει επιθετική αύξηση των κρουσμάτων - 22 οι νεκροί, 821 κρούσματα συνολικά

134 νοσηλεύονται, 53 εξ αυτών διασωληνωμένοι

Την επιβεβαίωση 78 νέων κρουσμάτων,

ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών κρουσμάτων σε 821 ανακοίνωσε στην επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρα.


Δυστυχώς ο κ. Τσιόδρας επιβεβαίωσε και την αύξηση των θανάτων από κοροναϊό στη χώρα, με τους δύο τελευταίου θανάτους, σε Ξάνθη και Κρήτη, να σημειώνονται με διαφορά λίγης ώρας. Πλέον τα θύματα ανέρχονται σε 22.

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

22 νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως για την ώρα δεν υπάρχει μεγάλη εκθετική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε σε έναν ακόμη καταγεγραμμένο θάνατο, αλλά και έναν νεκρό στην Κρήτη που εντοπίστηκε πριν από λίγο. Συνολικά στην Ελλάδα έχουμε 22 θανάτους από τον κορωνοϊό. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη, ενώ εξ αυτών 18 ήταν άνδρες και 4 γυναίκες. 21 από τους 22 παρουσίαζαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Τέλος, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως 36 συμπολίτες μας με κορωνοϊό έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα, 10.000 εργαστηριακά τεστ.

Ιδιαίτερη προσοχή στα γηροκομεία δίνει η κυβέρνηση
«Τα σπίτια που έχουν ηλικιωμένους, οι οίκοι ευγηρίας, χώροι προστασίας παθόντων είναι οι κύριοι χώροι στους οποίους θέλουμε να μπει ούτε ένα ύποπτο κρούσμα» είπε κλείνοντας ο λοιμωξιολόγος.

Σε όλο τον κόσμο ένα από τα μέρη που πλήττονται περισσότερο, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, είναι τα γηροκομεία. «Δεν θέλω να κάνω αναφορά στην τραγική εικόνα των οίκων στην Ισπανία και τι αντιμετώπισαν οι υπέργηροι εκεί» είπε χαρακτηριστικά.

Ευρωομόλογα ζητούν Μητσοτάκης και ηγέτες 8 ακόμη κρατών της ΕΕ
Σημειώνεται ότι οι ηγέτες 9 κρατών της ΕΕ, μεταξύ αυτών και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσαν σήμερα την Ένωση να δημιουργήσει κορονο-ομόλογα, προκειμένου να διαθέσει σημαντικά κονδύλια μπροστά στην υγειονομική κρίση, σε μια επιστολή που απέστειλαν σήμερα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Στη χώρα μας, τους 21 έφτασαν οι νεκροί από την πανδημία, καθώς χθες κατέληξαν τρεις νοσηλευόμενοι, ενώ σήμερα κατέληξε άλλο ένα θύμα στην Ξάνθη. Το πρώτο θύμα κατεγράφη στις 12 Μαρτίου, όταν έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο 66χρονος που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη