31 Μαρ 2020

Προ των πυλών (εν όψει Πάσχα) ολοκληρωτικός αποκλεισμός περιοχών και νησιών! Στα 300€ το πρόστιμο των 150€ για τους ανεύθυνους!

Μπορεί σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ο ρυθμός επέκτασης του κορωνοϊού
στη χώρα μας να είναι καθησυχαστικός όμως αυτό δεν «ατονεί» τον σχεδιασμό της κυβέρνησης..

για την επόμενη μέρα, η ποία δεν είναι μακριά και είναι οι Άγιες μέρες του Πάσχα.

Και αυτό διότι τόσο οι επιστήμονες όσο και η Πολιτική προστασία ανησυχεί μετά από την γνωστοποίηση ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έκοψαν πάνω από 8.400 πρόστιμα μέχρι σήμερα για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Αυτό όμως που αύξησε το επίπεδο του συναγερμού ήταν η περίπτωση του νεαρού ο οποίος επέστρεψε από το εξωτερικό και όχι μόνο «έσπασε» την καραντίνα αλλά ταξίδεψε στην Ικαρία όπου και νόσησε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στην Αθήνα αφού πρώτα έσπειρα τον πανικό στο νησί…
Έτσι η Πολιτική Προστασία και τα συναρμόδια υπουργεία ετοίμασαν ένα νέο επιθετικό plan B το οποίο έχει στόχο την προφύλαξη περιοχών και νησιών οι οποίες δεν έχουν κανένα κρούσμα, κάτι που θα τεθεί σε κίνδυνο, εάν το Πάσχα εκδρομείς ταξιδέψουν σε αυτές τις περιοχές και τα νησιά.
Έτσι, εάν συνεχιστούν να αυξάνονται τα πρόστιμα και η παραβιάσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας (και αυτό είναι πολύ πιθανόν να συμβεί μια και ο καιρός βελτιώνεται αισθητά τις επόμενες μέρες)
πρώτο άμεσο μέτρο θα είναι να μειωθούν οι 6 επιλογές για την άδεια εξόδου από το σπίτι και με πολύ αυστηρή τήρηση με ελέγχους,
δεύτερο μέτρο θα είναι η σημαντική αύξηση του προστίμου (συζητήθηκε ήδη ο διπλασιασμός του και να πάει στα 300€) και
τρίτο και εξαιρετικά επιθετικό (αλλά αναγκαίο) μέτρο είναι ο απόλυτος και ολοκληρωτικός αποκλεισμός των ηπειρωτικών περιοχών αλλά και των νησιών.
Αυτό σημαίνει ότι από και προς τις περιοχές αυτές θα μετακινούνται μόνο γιατροί, νοσηλευτές, αυτοκίνητα με προσωπικό τροφοδοσίας, στρατός και σώματα ασφαλείας για την επιτήρηση του αποκλεισμού.

Το τελευταίο αυτό μέτρο προβληματίζει ιδιαίτερα την Πολιτική Προστασία μια και είναι βέβαιο ότι θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Όμως αυτό το οποίο συζητήθηκε είναι, ότι εάν αυτό το ακραίο μέτρο θα προστατεύσει τους πολίτες από την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού και θα μας φέρει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες στην κανονικά τόσο η κυβέρνηση όσο και οι επιστήμονες είναι έτοιμοι να το πάρουν.
https://www.newsbreak.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη