Κορονοϊός: Ο ΣΑΤΑ απολύμανε 750 ταξί

25 Μαρ 2020

Περισσότερα από 750 ταξί έχουν απολυμανθεί ήδη ύστερα από την πρωτοβουλία του Συνδέσμου
Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) να οργανώσει απολυμάνσεις σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας αναλαμβάνοντας το κόστος της δεδομένου ότι ο τζίρος..

των επαγγελματιών ταξί έχει υποχωρήσει έως και κατά 90% τις τελευταίες ημέρες.


Κι αυτό διότι οι μοναδικές μεταφορές που συνεχίζονται είναι από και προς τα νοσοκομεία είτε πρόκειται για ασθενείς ή για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και κάποιες συστηματικές και προγραμματισμένες μετακινήσεις για αιμοκαθάρσεις, κλπ.
Από νωρίς το πρωί της Τρίτης (24/3) αυτοκινητιστές ταξί συγκεντρώθηκαν στο άδειο λιμάνι του Πειραιά, στην πύλη Ε2 προκειμένου να πάρουν σειρά και να απολυμάνουν τα οχήματά τους.
Το κόστος της απολύμανσης ανέρχεται σε 3 ευρώ ανά ταξί και το αναλαμβάνει εξολοκλήρου ο ΣΑΤΑ. Σήμερα στον Πειραιά από τη διαδικασία της απολύμανσης πέρασαν συνολικά 320 ταξί, ενώ στην αντίστοιχη πρωτοβουλία που είχε διοργανωθεί το προηγούμενο Σάββατο στο Αεροδρόμιο είχαν απολυμανθεί 450 οχήματα. Να σημειωθεί ότι ο συνολικός στόλος των λειτουργούντων οχημάτων στην Αθήνα ανέρχεται σήμερα σε 3.500 αλλά απολυμάνσεις έχουν κάνει στα οχήματα των συνδρομητών τους και οι εταιρίες ραδιοταξί.
Νέα ραντεβού

Ο ΣΑΤΑ θα συνεχίσει τη διαδικασία απολύμανσης των ταξί και τις προσεχείς ημέρες σε κεντρικά σημεία με τα επόμενα «ραντεβού» να προγραμματίζονται για τη Γλυφάδα, το Περιστέρι και την Κηφισιά.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα περί απαγόρευσης της κυκλοφορίας και περιορισμού των επιβαινόντων στα οχήματα, προβλέπεται ότι τα ταξί συνεχίζουν να κυκλοφορούν κανονικά και επιτρέπεται η χρήση τους για όλους τους λόγους και με όλες τις προϋποθέσεις που επιτρέπεται η μετακίνηση, ενώ πάντα είναι αναγκαία η ανάλογη δήλωση.
Ως προς τον περιορισμό των δύο ατόμων, (οδηγός και ένας επιβάτης) που έχει ανακοινωθεί για τα ΙΧ, ειδικά για τα ταξί επιτρέπεται εκτός του οδηγού να μεταφέρονται σε περιπτώσεις ανάγκης και πάντα με τη λήψη όλων των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής, έως δύο επιβάτες, ιδίως όταν ο λόγος μετακίνησης αφορά επίσκεψη σε ιατρό.
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη