25 Μαρ 2020

Χαρδαλιάς: Υγειονομική βόμβα οι επαναπατρισθέντες από την Ισπανία

Προλάβαμε μία υγειονομική βόμβα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής
Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα. Και αυτό διότι 21 από τους 263 Έλληνες φοιτητές που ...

γύρισαν στην Αθήνα από την Ισπανία βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, όπως είπε.


«Μια υγειονομική βόμβα ήταν έτοιμη να εκραγεί επιταχύνοντας την εξάπλωση της νόσου στην πατρίδα μας παρά τις θυσίες που κάναμε για να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Η απόφασή μας βασίστηκε σε συγκεκριμένα μοντέλα ρίσκου που τρέχουμε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και δεν αφορούν μόνο τη χώρα μας αλλά όλες τις άλλες. Παρατηρήσαμε ότι τα περισσότερα κρούσματα προέρχονταν από τη Βόρεια Ισπανία. Βλέποντας ότι υπάρχουν πάρα πολλοί είτε από τη Βαρκελώνη είτε από πόλεις που έρχονταν μέσω Μαδρίτης προχωρήσαμε στην απομόνωση των συγκεκριμένων επιβατών.
Το αποτέλεσμα είναι 21 από τους 263 να βρεθούν θετικοί στον ιό. Δηλαδή στην πτήση από Βαρκελώνη 11 άνδρες και 3 γυναίκες και στην πτήση από τη Μαδρίτη 6 γυναίκες και 1 άνδρας. 21 νοσούντες περιλαμβάνονται στη νέα λίστα που ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Μόλις ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση στους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στα αεροσκάφη και δίπλα από θετικούς στον ιό θα δοθεί σχετική αναλυτική οδηγία. Οι νοσούντες θα παραμείνουν σε καραντίνα και από εκεί και πέρα θα αποφασίσουμε τι θα γίνει με τους υπόλοιπους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη