31 Μαρ 2020

Κλείνει η παραλία της Θεσσαλονίκης μετά τις εικόνες συνωστισμού

Την απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης για συγκεκριμένες
ώρες, ως μέτρο προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού αποφάσισαν από κοινού ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης, με τη συμμετοχή του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή, Λάζαρου Μαυρόπουλου και άλλων ανώτατων αξιωματικών της ΓΑΔΘ, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρη Δαγκλή, αποφασίστηκε πως η καλύτερη λύση για τη δημόσια υγεία είναι το κλείσιμο της Νέας Παραλίας.


Το «λουκέτο» στη Νέα Παραλία πρόκειται να εφαρμοστεί από το μεσημέρι της Τρίτης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις καθημερινές, δηλαδή από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, η Νέα Παραλία θα είναι κλειστή από τις 14:00 μέχρι της 22:00.

Τα Σαββατοκύριακα, το «λουκέτο» θα διαρκεί περισσότερο, ήτοι από τις 8:00 έως τις 24:00.

Σχετικά τον σχεδιασμό, θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα σε όλες τις εισόδους προς τη Νέα Παραλία, από το ύψος του Αγάλματος Βότση, δίπλα στον Λευκό Πύργο, μέχρι και το Μέγαρο Μουσικής.

Τόσο στα κιγκλιδώματα όσο και σε εμφανή σημεία θα αναγράφονται οι ώρες που ισχύει η απαγόρευση. Στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας θα πραγματοποιούν ελέγχους στο σημείο από κοινό με άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.
«Βαριά» πρόστιμα στους παραβάτες

Το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μεσημέρι. Την Τρίτη οι παραβάτες θα δέχονται τις συστάσεις των αστυνομικών προκειμένου να απομακρυνθούν από τη Νέα Παραλία.

Από αύριο, Τετάρτη, όποιοι παραβιάζουν το «λουκέτο» θα τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) αναφέρει:

«Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, αποφασίζεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από την 14:00 ώρα της 31/03/2020 και ισχύει για δεκατέσσερις (14) ημέρες».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη