29 Μαρ 2020

H παγκόσμια αλληλεγγύη σταμάτησε στη Γουχάν

Η Ουχάν ή Γουχάν είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Χουπέι και είναι η πιο
πυκνοκατοικημένη πόλη στην Κεντρική Κίνα. Βρίσκεται στα ανατολικά της κοιλάδας Τσιανγκχάν, στις όχθες των ποταμών Γιανγκτσέ και Χαν.
Του Σόλοικου
Η Κίνα είναι μια υπερδύναμη, λόγω του υπερπληθυσμού της, που υπερβαίνει τα δύο δισεκατομμύρια, ενώ είναι μια αχανής αυτοκρατορία, που καταλαμβάνει την μεγαλύτερη έκταση στον πλανήτη μας.

Η προχειρότητα στη ζωή των ανθρώπων, που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, δεν δίνει καμία αξία στον πολιτισμό τους, που είναι μια μορφή αδιάκοπης επιβίωσης, που δεν ξεπερνά τα όρια της φτώχειας.

Ο μισθός των εργαζομένων είναι ένα (1) ευρώ την ημέρα. Πλήρης εξαθλίωση. Η έννοια της ελευθερίας και της ατομικής ιδιοκτησίας είναι ασύμβατες με το καθεστώς, που ελέγχει τα πάντα, ακόμη και τις ζωές των ανθρώπων.

Η πολιτική τους νομενκλατούρα στέλνει τους αξιωματούχους της, στη δύση να αποκτήσουν γνώσεις και να τις χρησιμοποιήσουν για την εξέλιξή τους.

Το πετυχαίνουν με την εγκατάσταση χιλιάδων επιχειρήσεων, που έχοντας φτηνά εργατικά χέρια χωρίς καμία προστασία των εργαζομένων, πλουτίζουν σε βάρος του λαού της μαζί με την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική ελίτ, που την διοικεί αιώνες τώρα χωρίς καμία τήρηση δημοκρατικών διαδικασιών.

Ο ιός του covid-19, εξαπλώθηκε πρώτα στην επαρχία Γουχάν και είχε αμέτρητους νεκρούς χωρίς καμία προφύλαξη του πληθυσμού της, κάτι που έγινε γνωστό στον υπόλοιπο κόσμο, όταν άρχισαν οι άνθρωποι να πεθαίνουν στους δρόμους, ήδη από τον Οκτώβριο του 2019.

Η μυστικοπάθεια του καθεστώτος δεν έδινε τον ακριβή αριθμό των νοσούντων ασθενών, τον αριθμό των νεκρών ούτε στοιχεία για την επικινδυνότητα του ιού και την δυνατότητά του να μεταλλάσσεται, με αποτέλεσμα να γίνεται φονικός.

Οι ξένες κυβερνήσεις, είχαν υποψίες, αλλά δεν μπορούσαν να προβλέψουν την δυστοπική πραγματικότητα που θα αντιμετώπιζε η ανθρωπότητα σε λίγους μήνες.

Πολλοί Κινέζοι που σπούδαζαν σε πανεπιστήμια της Ευρώπης, είχαν κρούσει νωρίς τον κώδωνα του κινδύνου επέκτασης του ιού, αλλά αυτά φαίνονταν ως αδύνατα να συμβούν από μια τόσο μακρινή χώρα όπως η Κίνα και εφησύχαζαν.

Αλλά ο ιός δεν κάνει διακρίσεις στους λαούς. Τους βρήκε όλους απροετοίμαστους και τους αποδεκάτισε.

Τα συστήματα υγείας των σύγχρονων κρατών, δεν άντεξαν τον αριθμό των ασθενών από τον ιό και οι άνθρωποι πέθαιναν αβοήθητοι, στους διαδρόμους των νοσοκομείων.

Όσο και αν οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων, δεν άξιζε σ΄αυτούς τους άτυχους ανθρώπους, ένας τόσο επώδυνος, απρόβλεπτος και χωρίς καμία μάχη ή παρηγοριά, ξαφνικός θάνατος, σε ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο με αόρατο εχθρό, τον κορονοϊό.

Όλες οι Κυβερνήσεις παγκόσμια, με ανθρώπινες θυσίες, καρτερικότητα, υπομονή και αλληλεγγύη, δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα, για να ανασχέσουν και αναχαιτίσουν την επέκταση του ιού, που τις βρήκε απροετοίμαστες.

Ο εχθρός όμως ήταν ήδη μέσα από τα τείχη που θα έπρεπε να στηθούν νωρίτερα.

Και φαίνεται στις φάσεις της έξαρσής του να είναι σχεδόν ακατανίκητος.

Χωρίς καμία διάκριση, γιατί κανένας δεν είναι απρόσβλητος.

Ο παγκόσμιος τρόμος απλώθηκε σαν απειλή για απροσδιόριστο χρόνο πάνω από όλο τον πλανήτη.

Η ανθρωπότητα με αγωνία παρακολουθεί τις τιτάνιες προσπάθειες όλης της επιστημονικής κοινότητας, να βρεθεί το εμβόλιο, που θα την λυτρώσει.

Τίποτε όμως την επόμενη ημέρα δεν θα είναι όπως ήταν πριν.

Οι Κινέζοι βγαίνουν και ανακοινώνουν κατόπιν εορτής την μείωση των κρουσμάτων του ιού, στην χώρα τους και να συνδράμουν την ανθρωπότητα με ιατρικοφαρμακευτικό υλικό.

Τις προάλλες γιατροί στην Ισπανία ανακοίνωσαν ότι οι ανιχνευτές του ιού, που είχαν αποσταλεί σε αριθμό ενός εκατομμυρίου από την Κίνα, ήταν απομίμηση γνησίων χωρίς δυνατότητα χρήσης τους.

Οι συνάνθρωποί μας θέλουν την αλληλεγγύη όλων μας, για να κρατηθούν στη ζωή στη μάχη με το ιό.

Όση απόμεινε γιατί η αλληλεγγύη μετά τη μάχη, που δεν έχει αξία, φαίνεται να χάθηκε πριν μήνες στη Γουχάν.




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη